Як дізнатися коли вимикатимуть світло: інструкція від “Хмельницькобленерго”

Як дізнатися коли вимикатимуть світло: інструкція від “Хмельницькобленерго”
  • Енергетики усунули наслідки аварійного відключення світла 25 жовтня.

  • Однак, запровадили графіки відключень до частини споживачів.  

  • Щоправда, аби дізнатися чи відключатимуть у вас світло слід внести свої контактні дані для інформування.

  • Розповідаємо як це зробити. 

У вівторок, 25 жовтня, на Хмельниччині знову були перебої в постачанні електроенергії. Значна частина Хмельницького пів дня сиділа без світла. До прикладу, в мікрорайонах Дубове та Озерна електрика зникла близько 7.30 та знову з’явилась близько 14.30, а в деяких мікрорайонах ще пізніше. В соцмережах містяни писали, що немає води та є проблеми в роботі мобільного зв'язку від Київстар та Водафон. 

В “Укренерго” зазначають, що для підтримки стабілізаційної роботи енергосистеми вони надали операторам розподільчих мереж обсяг, на який потрібно обмежити споживання всіх категорій споживачів електроенергії в Північному, Центральному, Південно-Західному, Західному, Дніпровському та Південному регіонах України.

Як знати коли відключатимуть світло

Енергетики зазначають, що відключення електроенергії 25 жовтня було аварійним. Наслідки вдалося усунути. Однак, до частини споживачів запровадили обмеження споживання електричної енергії, обмеження споживання потужності та графік аварійних відключень, згідно з вказівкою “Укренерго”. 

Відео дня

— Це вимушений, але вкрай потрібний процес. Наслідки рашиських атак не просто подолати, енергосистема потребує стабілізації та зменшення дефіциту електричної енергії, — зазначають в “Хмельницькобленерго”.

Відтак, 26 жовтня в межах Хмельницької області знову запровадили графіки обмеження електричної енергії та потужності. Ввели 6 черг графіка аварійних відключень. Без запровадження цих графіків, кажуть, не можливо стабілізувати роботу об'єднаної енергосистеми України. Орієнтовний час перезаживлення споживачів 2-3 години після вимкнення. 

Щоправда самі графіки відключень не публікують. Для отримання сповіщення про відключення та очікуваний час відновлення розподілу електроенергії просять зафіксувати номер телефону чи електронну поштову скриньку в розділі «Комунікації» Особистого кабінету споживача енергоресурсів

Як налаштувати канал комунікації для сповіщень від “Хмельницькобленерго”

Ця функція доступна для побутових та непобутових споживачів.  

Також на підприємстві додають, що у випадку суттєвого зростання споживання електроенергії у години вечірнього піку, енергетики можуть додатково ввести графік аварійних відключень.

— Будь ласка, зберігайте спокій. Використовуйте електричну енергію раціонально та свідомо! Не користуйтесь енергоємним обладнанням, вмикайте техніку почергово. Разом ми подолаємо ці труднощі, — просять в “Хмельницькобленерго”.

До слова, у середу, 26 жовтня, частина Хмельницького знову залишилась без електрики. В соцмережах мешканці пишуть, що електрики немає в частині Дубового, Гречан та Центру

Нагадаємо, сьогодні на маршрути випустили 30 тролейбусів. За якими маршрутами вони курсуватимуть читайте за посиланням

Опитування

А у вас є світло?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (45)
  • vasul vasul

    Кого я йду захищати? В нашій країні президент нічого не вирішує, вчора він сказав щоб інформували нас про відключення, сьогодні нічого не взнаєш, до Хмельницькобленерго не дозвонишся, вибиває зразу, в Хмельницькенергозбут не знають нічого, керують бандити як і раніше, нам спочатку в себе в середині держави, потрібно навести лад, потім і ворога гнати!
  • Наталья Бондарь

    ХМЕЛЬНИЧАНЕ не надо Всё в один котёл кидать, мы не борщ варим.Нужно наладить эллементарный диалог."Мы" абоненты спрашиваем. - ГДЕ СВЕТ? А в ответ квитанции и счета.,в каждом почтовом ящике по 5 ШТУК.А про долг Родине и терпил я с Вами согласен.Ну приду я в военкомат. Меня спросят зачем пришёл?А я им, - Света нет, телик не показывает, скучно.,а я  небо люблю дайте мне дяденька лопату, просто ключи от ИЛа потерял.
  • Читач44

    Кому важко та нестепно вже стало в затишних домівках ???Welcome на передову до наших захисників і захисниць ..., там ще й на голову  лляє , вітруган та інші  " зручності ' ...На дворі війна і маємо проявити мужність та розуміння ситуації .Частина українців залишились без  житла , частина на війні   ,а частина - незадоволені , що світло вимикають .Це серйозно ??*

    Читач38 reply Читач44

    Вполне серьезно.Я свой долг (не знаю правда с какого перепуга я что то должен)родине отдал.Я плачу за электроэнергию и немалые налоги.Не надо воровать и все будет топ.Так что очень даже серьёзно.А те кто без чего то там остался пусть идут к любимому зеленскому.С чего вдруг должны люди отвечать за его косяки.Мне в 14том не помог никто и ничем,ни держава,ни люди,выкручивался сам.И последнее.Если ты терпила,то терпи себе в тряпочку и других под себя не подводи.
  • Лілія Мусій

    Вчора не було світла приблизно 8 годин,потім відключили ще на годину,без ніякого попередженя Все розуміємо,але щоб отримати графік відключень зробили цілий лабіринт.Будьте уважніші до споживачів.не всі розуміються в пароллях і електронній пошті.Всім миру і добра

    Читач44 reply Лілія Мусій

    Яка біда 8 год без світла ... а 24/7/246  без світла , без води , без " нормально " помитись і поїсти , або ж просто  простягнути ноги ??? Варто проявляти солідарність з тими , хто нас боронить на фронті   ,  а не завивати , що катастрофа...., небає ще тут біди , коли в війну  під генератор та сирени гульбанять весіллля !!!

keyboard_arrow_up