Як працюють супермаркети, коли в Хмельницькому немає світла (ІНФОГРАФІКА)

Як працюють супермаркети, коли в Хмельницькому немає світла (ІНФОГРАФІКА)
  • Через обстріли об’єктів критичної інфраструктури, хмельничани стикаються з аварійним відключенням світла.
  • Як у таких випадках працюють супермаркети та де є безготівковий розрахунок?
  • Підготували інфографіку. 

У суботу, 22 жовтня, в Хмельницькому вдруге завдали удару по об’єкту енергетики. З того часу хмельничани періодично стикаються з аварійним відключенням. Адже мережа не витримує навантаження. 

Так, сьогодні, 25 жовтня, хмельничани вкотре зіткнулися із відсутністю енергопостачання. Без світла залишилися близько 60% мешканців громади. Про це повідомив міський голова Олександр Симчишин. За його словами, зникла напруга із високовольтної лінії, яка йде з іншої області. Коли енергопостачання відновлять - наразі не відомо. Адже цьому заважають ще й погодні умови. 

Крім того, в Хмельницькому призупинили й водопостачання. Також мешканці скаржаться на погіршення роботи інтернету та мобільного зв’язку. 

Відео дня

Попри те, що більшість споживачів залишилися без світла, місто продовжує жити далі. Так, в центрі можна помітити чимало людей, які заклопотані своїми справами. Хтось поспішає на робочу зустріч, інші - за покупками на ринок чи в супермаркет, який продовжує роботу за відсутності енергопостачання.

Журналістка vsim.ua дізналася, як працюють супермаркети Хмельницького без світла. Виявилося, що повноцінну роботу продовжують далеко не всі. Скажімо, “АТБ” й “BULKA-маркет” під час відключення не працюють. Як розповів оператор мережі супермаркетів “АТБ”: якщо знеструмлення застало покупців всередині магазину - вони можуть розрахуватися лише готівкою. Згодом магазин зачиняється.

Натомість супермаркет “Таврія В” під час відключення продовжує роботу. В магазинах є світло. Розрахуватися можна карткою. Як пояснила одна з працівниць - “Таврія” працює від генераторів. За тією ж схемою здійснює роботу супермаркет “Delicate”. Щоправда, там безготівковий розрахунок можливий лише за наявності інтернету. 

На відміну від супермаркетів, більшість невеликих магазинів та аптек продовжують роботу навіть коли немає світла. Та приймають лише готівку. 

Детальніше із роботою супермаркетів під час відключення знайомтеся в інфографіці. У розділі “адреси” слід натиснути на значок і перейти за гіперпосиланням. 

Робота супермаркетів у Хмельницькому, коли немає світла від користувача Ria media

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Елена Бобко

    Таврія на Озерній не працює. А Булка на пр. Миру працює.

    Якась інформація не дуже актуальна((
  • Василь Лопатка

    АТБ, маючи мільйонні прибутки ,не в стані купити дизель - генератор? Це якесь жлобство!
  • IGOR

    АТБ такая крупная и мощная сеть и не может позаботится о резервном питании, очень странно, неужели упущенная выгода меньше стоимости генератора и топлива к нему? Там ведь всегда очереди.

    Lyshenko Natalya reply IGOR

    Самое интересное что в АТБ возле Квартала есть генератор. И он даже работал один раз, когда света не было. Видимо невыгодно или влом включать его, теряюсь в догадках)

    IGOR reply Lyshenko Natalya

    Хм, интересно, теперь и я теряюсь в догадках) В АТБ возле Квартала то очереди всегда, ещё ни разу не было, чтобы я там был и касса пустая, без людей. Наверное реально влом, а может менеджмент бестолковый.
  • Богдан Хмель

    Таврія молодці

keyboard_arrow_up