Як у Хмельницькому бігли на підтримку батальйону “Штурм” (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Як у Хмельницькому бігли на підтримку батальйону “Штурм” (ФОТОРЕПОРТАЖ)
  • Активісти влаштували забіг, аби підтримати новостворений батальйон “Штурм”. 
  • Бігли понад 200 учасників різного віку. Найстаршому - 89 років. 
  • Як це було, переглядайте у фоторепортажі. 

Неділя, ранок. До парку Чекмана сходяться хмельничани. Поодинці, великими компаніями або з дітлахами. У спортивних костюмах, бігових кросівках і з посмішками на обличчях. Всі прямують до сцени. Сьогодні, 26 березня, тут проводять благодійний забіг на підтримку новоствореної стрілецької бригади, яка входить до “Гвардії наступу”. Ціль - зібрати кошти на дрони для бійців. 

  • Ми зробили благодійний внесок під час реєстрації. Загалом любимо всі активності, особливо ті, які проводяться на вулиці, - розповідає хмельничанка Олександра Мельничук. Сьогодні вона біжить з командою спортивного клубу, в якому займається.

Сьогодні беруть участь як цивільні, так і бійці з новоствореного підрозділу, прикордонники й представники кіберполіції. До речі, бігли не лише хмельничани. Серед учасників було багато переселенців.

Відео дня

За словами голови ГО “Підтримка України” Олександра Вербіцького, попередньо було зареєстровано 170 осіб. Щоправда багато людей реєструвались для забігу прямо на місці. З охочих вишикувалась довжелезна черга. 

  • Мета заходу - збір для “Гвардії наступу”. З'явилася ідея зробити таке спортивне свято, де будуть залучені цивільні і військові. Ціль - зібрати близько 700 тисяч гривень. Ці кошти плануємо збирати не тільки тут, а й під час інших заходів, - каже Олександр Вербіцький. 

Дорослі долали дистанцію у три кілометри, діти бігли 500 метрів. Окрім того, були й кілька прихильниць “скандинавської ходьби”, які теж долучились до благодійного забігу. 

Як пояснює адміністратор ГО “Підтримка України” Тетяна, умовою участі був донат при реєстрації або на місці. Це була сума від 300 гривень. Переможці отримали цінні сертифікати, подарунки й патріотичні медалі. 

Нагадаємо, на ці кошти планують придбати дрон та антидронову рушницю.

Організатори  заходу - ГО «Підтримка України» спільно з «Race Expert» і Хмельницька обласна військова адміністрація та 

Переглядайте більше фото і шукайте себе.  

На прапорі можна було залишати побажання для захисників

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Владимир Жилюк

    Скільки ще часу ви будете називати парк Чекмана? Назву давним давно змінили
  • Maria Ferreira

    Ok boa iniciativa,ajuda em dois sentidos, soldados Ucrânianos 🇺🇦🌠 e vocês ao correr,faz bem ao corpo,e á mente, Glória á Ucrânia 🇺🇦☮️🇵🇹🙏😘😘❣️❣️ beijinhos.

keyboard_arrow_up