Хмельничани, щоб скупатись в ополонці, відпрошуються з роботи (ФОТО)

Хмельничани, щоб скупатись в ополонці, відпрошуються з роботи (ФОТО)
  • Зранку на пляжі вишикувалась черга з тих, хто збирається окунутись в ополонку і тих, хто зацікавлено спостерігає за дійством.
  • Містяни приходять купатись цілими сім’ями, з друзями та навіть дітьми.
  • Щоправда, відважитись зануритись у крижану воду наважуються не всі.

 

Сьогодні в Україні відзначають Водохреща – заключне різдвяне свято. Традиційно, цього дня люди святять воду. Вірять, що вона має цілющі і лікувальні властивості. Найбільш відважні занурюються в ополонку. Кажуть, якщо вірити, що хвороби після такого купання відступлять, то так воно і буде. 
Основне місце для купання облаштували на міському пляжі. Для містян передбачили все необхідне – пункт обігріву, окремо жіночі та чоловічі роздягальні, чай, каву, безпечний спуск. За всім уважно спостерігають рятувальники, а збоку чергує "швидка". З обох боків ополонки встановили лавочки. Люди роздягаються прямісінько на вулиці, дехто йде в роздягальню. 

Найбільш сміливими виявились хлопці. Представників сильної половини тут найбільше. Чоловіки занурюються в ополонку, з рушником на них чекають дружини. 

Хмельничанка Ольга (28):

Відео дня

- Стараюсь купатись щороку. Кличу всіх своїх друзів, беру рідних. Це добре загартовує. На щастя, після купання в крижаній воді ніколи не хворіла.

Владислав (20) та Іван (24):

- Нас спеціально відпустили з роботи, щоб піти купатись. Враження дуже класні. Заходиш у воду і навіть не відчуваєш холоду. Навіть вдягатись не хочеться. Атмосфера тут така особлива. Здоров'я буде на цілий рік. Ми в це віримо і воно так є, - говорять хлопці. 

Адам (23):

- Щороку купаюсь на Водохреща. Постійно беру своїх друзів. Сьогодні пощастило, в мене вихідний. Тому не міг не прийти. 

Ольга (27):

- Це другий рік поспіль занурююсь в ополонку на Водохреща. Не страшно. але трхи холодно. Минулого року я ходила з температурою, то наступного дня все як рукою зняло. Завжди раджу своїм рідних теж спробувати.

Для безпечного купання тут облаштували східці і поручні з обох боківСеред охочих першими зануритись в ополонку найбільше чоловіківЖінки занурювались у воду обережноХлопці фотографували один одного і знімали на відеоПеред зануренням потрібно тричі перехреститисьХтось для купання придбав спеціальний одягА хтось під час занурення встиг погубити капціЗацікавлених зібралось чимало. Хтось навіть зупинявся на автомобілі і знімав дійство на телефон

Найбільше на пляжі було молодіХмельничани приводили на купання дітей

Люди почали активно сходитись після десятої години

Для хмельничан облаштували великі роздягалки

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ігор Васильев

    та мене б ні за які гроші не заставили пірнути в ту крижану воду. Але похвально, хмельничани молодці
  • Igor Ber

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up