Як працює хмельницький термінал «Нової пошти» за 9,5 мільйона євро

Як працює хмельницький термінал «Нової пошти» за 9,5 мільйона євро
  • Новий термінал для обробки посилок працює вже два місяці.

  • У комплексі можна обробляти до 14 тисяч відправлень щогодини.

  • Тут приймають, сортують та відправляють посилки всієї України.

Неподалік Хмельницького працює сучасний комплекс компанії «Нова пошта». Хмельницький інноваційний термінал призначений для приймання, сортування та відправлення посилок у всі куточки України. Будівництво комплексу тривало близько року. Розпочали роботи у квітні 2018 року, а перший тестовий запуск виконали у березні 2019-го. Вартість будівництва становить 9,5 мільйона євро. Проект фінансував Європейський банк реконструкції та розвитку. Про це повідомляє прес-служба компанії «Нова пошта».

Хмельницький інноваційний термінал обслуговує 71 населений пункт. Ця кількість включає Хмельницький, міста Хмельницької області й інших регіонів. До прикладу, відправлення приймають та надсилають до Києва, Одеси, Дніпра та Львова. Площа терміналу складає 7700 квадратних метрів. Автоматична сортувальна стрічка може обробляти до 8500 посилок на годину. Загалом термінал може обробляти до 14 000 посилок щогодини.

Хмельницький термінал є другим комплексом такого типу в Україні. Перший збудували у Києві, а в найближчі 5 років хочуть збудувати та запустити ще 5 у різних регіонах України.

Відео дня

— За рахунок нового сортувального центру ми хочемо зменшити термін доставки, — говорить співвласник «Нової пошти» Володимир Поперешнюк. —  Наприклад, відправлена до 12:00 у Києві посилка має бути отримана до 08:00 наступного дня у Чернівцях. Також ми хочемо забезпечити доставку між Заходом та Сходом протягом однієї доби. Найближчим часом ми плануємо відкрити подібний термінал у Львові, але більш сучасний.

Про те, як працює термінал, зокрема автоматизована сортувальна лінія, можна дізнатися з нашого відео.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Maxim Prisyazhnuk

    “Новий термінал для обробки посилок працює вже два місяці”



    Про актуальність новин на сайті.

    Alexandr Oleynikov reply Maxim Prisyazhnuk

    Це було офіційне відкриття
  • Тамара Клінчук

    Молодці

keyboard_arrow_up