Як у Хмельницькому обирали директора обласного Департаменту охорони здоров'я (ВІДЕО)

Як у Хмельницькому обирали директора обласного Департаменту охорони здоров'я (ВІДЕО)
  • Новопризначений чиновник родом із Київщини. 

  • Працював на керівних посадах у МОЗ України.

  • Як обійшов кандидата із Хмельниччини, дивіться у відео.

У Хмельницькому визначилися з новим директором обласного Департаменту охорони здоров'я. Пустувало місце недовго. Наприкінці грудня із цієї посади пішов попередній керівник Яків Цуглевич. Наразі він очолює комунальне некомерційне підприємство «Хмельницька обласна лікарня”.

Вчора, 31 січня, в обласній державній адміністрації підбили підсумки конкурсу. Він складався із кількох етапів та включав електронне тестування. Завершальною була співбесіда із головою ХОДА Дмитром Габінетом. До неї дійшли два конкурсанти із трьох. Це: хмельничанин Анатолій Побережний та киянин Олександр Худенко.

Очільник Хмельницької ОДА по черзі запросив конкурсантів на розмову. Він зазначив, що хоче визначити рівень компетентності обох. Тому питання були однаковими. Вони стосувалися аспектів управління та організації роботи Департаменту.

Відео дня
  • Які є обов'язкові умови для виконання договорів закладами охорони здоров'я.
  • Які сучасні вимоги отримання екстреної медичної допомоги?
  • Скільки є пакетів медичної гарантії-2020.
  • Яка мінімальна кількість пакетів, дозволить нормально функціонувати багатопрофільному медичному закладу?
  • Які на сьогодні існують галузеві стандарти в охороні здоров'я?
  • Назвіть вимоги до організації первинної медичної допомоги.

У залі, під час розмови з конкурсантами, були присутні місцеві активісти. Хмельничанин Сергій Мороз виклав на своїй сторінці у Facebook відео розмов голови ОДА з учасниками конкурсу.

Відео Сергій Мороз

Додаткове питання Дмитро Габінет поставив киянину Олександру Худенку. Він уточнив, чому той хоче переїхати зі столиці й працювати у Хмельницькій області. На що конкурсант відповів:

Після співбесіди голова ОДА взяв час на роздуми. Далі запросив обох учасників конкурсу й оголосив своє рішення. Перевагу вів віддав киянину Олександру Худенку. 

Що відомо про Олександра Худенка

Олександру Худенку 52 роки. Він має медичну освіту. Закінчив університет академіка Богомольця за спеціальністю “Лікувальна справа”. Займав керівні посади в МОЗ України. Згідно з Декларацією про доходи, яку пін подав 21 січня 2020 року, чоловік родом із Калинівки Макарівського району Київської області. Там у чоловіка є квартира площею 66, 7 квадратних метрів. Нею він володіє у рівних частинах разом зі своєю дружиною та ще однією особою. 

Дружинна Олександра Худенка Алла зареєстрована, як приватний підприємець. Її дохід від бізнесу за 2019 рік складає 628 600 гривень. Також у її власності перебуває земельна ділянка площею 2500 квадратних метрів та будинок площею 60 квадратних метрів. 

В Декларації Олександра Худенка вказано, що раніше він обіймав посаду в Департаменті охорони здоров'я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). Там за 2019 рік він отримав зарплатню у розмірі 265 059 гривень. Також журналістам vsim.ua стало відомо, що Олександр Худенко Додаткових джерел доходу, коштів та ювелірних виробів в декларації чиновника немає. З рухомого майна, згідно з Декларацією, він володіє лише автомобілем марки “Daewoo Lanos”, 2003 року випуску. 

Фото Сергій Мороз

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Хижак проти чужого.
  • Оксана Григорчук

    Свій до свого по своє
  • Максим Ше

    по усам?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up