Як у Хмельницькому відзначатимуть День молоді (ПРОГРАМА)

Як у Хмельницькому відзначатимуть День молоді (ПРОГРАМА)
Фото ілюстративне
  • День молоді відзначатимемо 12 серпня. 

  • На набережній Південного Бугу запланували розважальну програму. 

До 2022 року в Україні відзначали День молоді в останню неділю червня. Це було встановлено указом президента від 22 червня 1994 року.

Але такий час святкування виходив корінням ще з радянської традиції. В росії й досі відзначають День молоді 27 червня. Тож після російської агресії 2014 року і з бажанням інтегруватися у європейську родину в Україні вирішили перенести свято на іншу дату.

Тому 28 липня 2021 року президент Володимир Зеленський з урахуванням ініціативи молодіжних рухів і організацій України підписав указ № 333/2021 про перенесення Дня молоді на 12 серпня, коли за календарем ООН відзначають Міжнародний день молоді.

Відео дня

Ось уже 2 роки як День молоді офіційно відзначають в Україні 12 серпня. У 2023 році свято припадає на суботу. З нагоди цього дня в Хмельницькому запланували розважальну програму. Про це повідомили у міській раді. 

В програмі буде:

Все це відбуватиметься на вулиці Набережна Південного Бугу (зі сторони парку Чекмана)

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Алексей Малюта

    Кому війна, а кому св’ято... Чи, в Україні вже закінчилася війна ??? Наша молодь, за що гине ??? А, тут - свято ?! Клепка в голові - Є ??? Інтересно, чи по-іншим містам таке запровадили ??? Ганьба !!!

keyboard_arrow_up