Як у Хмельницькому святкують День вишиванки: всі події

Як у Хмельницькому святкують День вишиванки: всі події

У вишитих сорочках, з новим рекордом та конкурсом краси. У Хмельницькому День вишиванки святкують із розмахом. Як відзначають хмельничани, ви можете дізнатися на vsim.ua.

19 травня українці відзначають День вишиванки.  Цього дня кожне українське місто намагається встановити свій власний святковий рекорд. Хмельницький не виключення. Сьогодні  хмельничани зроблять масове групове фото на майдані Незалежності в українських сорочках, організують конкурс краси  та проведуть рекордний флешмоб.

16:30 - В юнацькій бібліотеці для молоді організували квест з історії міста. Учням роздали питання. Відповіді на них вони мають знайти на стендах, які розташовані у центрі міста. Таких є 7. 

Відео дня

14:35 - В небо здійнялись 3 повітряні змії із закликом хмельничан до миру. 

14:25 - На майдані починають готуватись до запуску повітряних зміїв із написом "Мир". На заваді може стати сильний вітер.

14:20 - Рекорд встановлено! Хмельничани щасливі, фотографуються і позують у своїх вишиванках.

- Вишиванка для нас  - це гордість, Україна, ми. Усією родиною вболіваємо за наших солдат на Сході, пишаємось, що ми - українці, - каже Галина Ситяк, яка прийшла на флешмоб із сім'єю.

14:15 - У Хмельницькому порахували учасників флешмобу. Рекорд встановлювали 524 людини.

Хмельничани встановили рекорд України "Вишиванка - твій генетичний код", - скандували присутні 13:55 - Учасники флешмобу утворили на головній площі міста вишиванку.

В руках хмельничани тримали червоні та чорні таблички, які символізували кольори вишивки.

- У таких парадах беру участь вже декілька років поспіль. Вперше брав участь у День Незалежності, далі у різноманітних флешмобах. Цю сорочку вишила моя мати. Сьогодні прийшов сам, бо дружина в АТО, виконує почесну місію, а друзі на роботі, - розповідає "ВСІМ" хмельничанин Володимир Овсієнко.

- Прийшов на таке свято другий раз. Вишиванку мені подарували у Кам*янець-Подільському ПТУ. Для мене Україна і Проскурів, у якому я народився – понад усе. Дуже гордий, коли одягаю вишиванку, - каже хмельничан Віктор Барбалюк. 

14:00 - дефіле у національному вбранні біля кінотеатру Шевченка. Між собою змагаються 24 учні з усіх шкіл міста. Дефілюють в вишиванках як дівчатка, так і хлопці.

Яна Дунаць та Аліна Королевська з радістю позують перед фотокамерами.

13:30 - Починається дощик. Хмельничани подіставали "парасольки".

Хмельничани готуються до рекорду. Серед присутніх багато чиновників, є студенти та школярі. Рекорд встановлено! 13:20 - люди починають готуватись до "вишиванкового" флешмобу і ставати на розкреслену вишиванку.

На майдані метушня 13:00 - на головній площі Хмельницького розкреслили вишиванку - готуються до флешмобу.

12:40 - на майдан починають сходитись хмельничани у вишиванках. Поки зібралось близько 30-40 людей. Патріотичний флешмоб стартує о 13 годині. 

На майдан приходить все більше людей! 12:30 - у парку Чекмана стартував велопробіг. До акції долучились всього 9 хмельничан. Можливло на заваді стала прохолодна погода. "Вишиванкового" дрес-коду мало хто дотримався. Серед велосипедистів була - лише одна дівчина.

- Взагалі не планувала сьогодні брати участь у цьому заході. Але коли побачила велосипедистів, які їхали колоною, захотіла долучитись. Обіцяю наступного разу краще підготуватись і вдягнути вишиванку, - каже "ВСІМ" Альона Липенко.

Хмельничанин Микола Кулик завжди радий зробити фото на фоні патрульних. Без вишиванки, але у спортивному жовто-блакитному костюмі.  

Організатор не очікували, що на велопробіг приїде багато людей. Мовляв, робочий час і погода несприятлива. Інші заходи обіцяють бути більш масовими.

День вишиванки у Хмельницькому розпочався з привітання мам у перинатальному центрі. Цього дня на світ з'явилось 11 маленьких хмельничан.

Хмельничанка Юлія Мельник не стримує радості і захвату - цього дня у неї народився первісток. - У День вишиванки в нас з чоловіком народився синочок Олександр. Досі не можу в це повірити. Відчуваю неймовірне щастя. Вважаю, це дуже символічним. Адже у нас росте справжній українець.

 Як усе відбуватиметься, слідкуйте на сайті vsim.ua.

 Ви можете залишити свої відгуки, ділитися фото, публікувати новину в рубриці «Від читачів» або в групах «ВСІМ» у соцмережах: facebook та  ВКонтакте.

Ви були на одному із заходів до дня вишиванки, але не знайшли себе на фото? Більше світлин "ВСІМ" розмістили у спеціальному альбомі. Переглядайте, коментуйте і діліться з друзями.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Анонім

  • Анонім

    Тре було новонародженим ще  памперси в вишиванку подарити, щоб  висрався, повний навалив доверху  –і зразу видно , що козак.
  • Анонім

    Хмельничани молодці, дякуємо!!!!!
  • Анонім

    Всі сьогодні  молодці
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up