Як у Хмельницькому відзначають День міста (ФОТО, ВІДЕО)

Як у Хмельницькому відзначають День міста (ФОТО, ВІДЕО)
  • Цьогоріч заходи проходять на тлі трагедії — катастрофи військового літака неподалік Харкова.

  • 26 вересня оголосили днем жалоби, проте в Хмельницькому скасували лише частину заходів.

У Хмельницькому тривають заходи, присвячені Дню міста. Сьогодні, 26 вересня, місто відзначає 589 років з часу першої згадки у писемних джерелах. На вихідні у міськраді запланували чимало заходів, проте частину з них скасували через день жалоби. Його оголосили через катастрофу літака АН-26, у якій загинули 26 осіб. Це сталося вчора, 25 вересня, у Харківській області.

З усіх запланованих у місті заходів скасували лише частину. Мова йде про свята у мікрорайонах, всі концертні програми, відкриття фотозони «ЩодняХмельницький» та всі заходи у парку Франка. Про це журналістам vsim.ua розповіла заступник начальника управління культури і туризму міськради Світлана Шевченко.

Журналісти vsim.ua відвідали вулицю Проскурівську та подивилися, що там відбувається. Біля «Дитячого світу» розмістили дошку, на якій можна залишити свої вітання та побажання місту. Організатори зустрічають перехожих та запрошують написати свої повідомлення на сердечках та приклеїти їх до дошки. О 12:00 на цьому ж місці виконали «Головну мелодію міста» — пісню про Хмельницький. І все це під живий музичний супровід від муніципального академічного хору.

Відео дня

«Стометрівка» цього дня виглядала по-особливому. Щонайперше через чималу кількість фотозон. Серед них і герб міста, і імпровізована повітряна куля, і віночок. На кожній із локацій майже завжди були батьки, які фотографували своїх дітей.

Родзинкою Проскурівської цього дня є павільйон Музею історії міста. Там розставили кілька експонатів, серед яких манекени в одязі різних часів, самовар та старовинні плакати. Крім того, на вулиці розставили три банери, на яких з ілюстраціями розповідається про основні події історії міста. Не забули у міськраді й розповісти про досягнення останніх років. До слова, менш ніж за місяць, 25 жовтня, відбудуться чергові місцеві вибори.

А на площі перед кінотеатром Шевченка хмельничани можуть скористатися «Машиною часу». У міськраді про неї розповідали й раніше, проте говорили до кінця, що це таке. Отож, «Машина часу» — це великий сенсорний екран, розміщений у павільйоні. На екрані можна побачити старовинні будівлі Хмельницького, зокрема й ті, яких зараз уже немає. Кожну зі споруд можна обернутися в будь-якому напрямку, а також наблизити або віддалити. Крім того, можна подивитися, як виглядало міста з висоти пташиного польоту в різні роки. Карти так само можна обертати та наближувати. За словами організаторів, «Машина часу» невдовзі перемістять, а от куди саме, поки невідомо. Переглядайте фото та відео з Проскурівської.

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ttt435

    Хмельмену надо в спортзал...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up