Як відновлюється кав’ярня на Шевченка, яку розтрощив водій “під кайфом”

Як відновлюється кав’ярня на Шевченка, яку розтрощив водій “під кайфом”
  • Водій під наркотиками на швидкості в’їхав у кав’ярню, що поблизу зупинки “Міська лікарня”.
  • При цьому розтрощилися не лише стіни, а й постраждало обладнання.
  • Як відновлюється робота закладу і чи реально отримати компенсацію за пошкоджене майно?

ДТП із нетверезим водієм і розтрощеними стінами сталася на вулиці Шевченка. Було це в ніч із суботи на неділю, 14 березня. “Mazda 3” в’їхала в кав’ярню, що знаходиться неподалік зупинки “Міська лікарня”. Після скоєної аварії, водій залишив авто і втік з місця події. Вже за кілька годин правоохоронці його затримали. Вдалося з’ясувати, що на момент ДТП чоловік був “під наркотиками”. 

Відео та фото аварії швидко поширилися соцмережами. Як сталася аварія, дивіться далі. Відео - dtp_khm.

Відео дня

 

Патрульні склали на водія 3 протоколи - за статтею 124 (вчинення ДТП без потерпілих), за статтею 122-4 (залишення місця ДТП) та за частиною 1 статті 130 (керування транспортним засобом в стані наркотичного сп’яніння) КУпАП. 

У якому стані пошкоджена споруда зараз і чи реально претендувати на відшкодування? Про все це дізнавайтеся далі. 

Постраждала кав’ярня і магазин, що поруч

Співвласницею невеликої кав'ярні “Urban cups”, що на вулиці Шевченка, є хмельничанка Ольга Бойцова. Жінка розповідає, що на цьому місці вони із чоловіком працюють вже п’ятий рік. Як кав’ярня “Urban cups” функціонують близько двох років. Про те, що в їхній заклад в’їхала автівка, співвласникам стало відомо вночі, 14 березня. Серед ночі вони прибули на місце ДТП. Пані Ольга розповідає, що майже всю наступну добу витратили на відновлення знесеної стіни. Адже залишити кав’ярню у розтрощеному вигляді вони не могли. 

Окрім знищеного фасаду, співвласники отримали й інші збитки у вигляді пошкодженого майна. У скільки обійдеться відновлення, ще не рахували. Однак Ольга Бойцова каже: сума вийде чимала.

Наразі триває опис усього пошкодженого майна внаслідок ДТП. Ольга Бойцова розповідає, що вони претендуватимуть на відшкодування усіх завданих збитків. Ну а поки заклад продовжує працювати. Щоправда, не у звичному режимі, а лише на виніс: замовлення подають через віконце. Бариста розповідає, що сьогодні, 15 березня, гостей у них чимало. Мовляв, багато хто втішає й бажає скорішого відновлення. 

“Urban cups” - не єдине місце, що постраждало внаслідок дій нетверезого водія. По сусідству розташований продуктовий магазин, у якого на рахунку пошкоджена стіна й обладнання. Працівники розповідають, що знищено 4 холодильники. Тепер вони розтрощені лежать на вулиці.

Що каже експерт

Адвокат Олег Савінський розповів, що відшкодувати пошкоджене майно внаслідок ДТП, безперечно, можна. Є можливість зробити це як в добровільному порядку, так і через суд. Якщо цивільно-правова відповідальність водія була застрахована, то дозволено звернутися до страхової компанії. 

- Питання відшкодування майнової шкоди завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, якщо така не була відшкодована в добровільному порядку винуватцем ДТП, вирішуються судами за загальними правилами підсудності. Право пред’явити такий позов мають особи, яким спричинено таку шкоду, за зареєстрованим місцем проживання або перебування відповідача чи/або за місцем завдання шкоди (статті 27, 28 Шкода, завдана джерелом підвищеної небезпеки, відшкодовується особою, яка на відповідній правовій підставі (право власності, інше речове право, договір підряду, оренди тощо) володіє транспортним засобом, механізмом, іншим об'єктом, використання, зберігання або утримання якого створює підвищену небезпеку (частина друга статті 1187 ЦК України).Відповідальність, у таких випадках, несе винна особа, яка є водієм автомобіля чи особа, яка керувала таким автомобілем і з вини такої сталася ДТП. 

Експерт додає, що звертаючись до суду з позовом, за основу необхідно брати постанову, за якою водія притягнули патрульні до адміністративної відповідальності. 

Нет описания.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Игорь Шулаков

    А что думать то...он машину оставил рассчитаться и пошел домой.Вы просто не поняли наверное.

    Константин Буднецкий reply Игорь Шулаков

    Игорь Шулаков пусть кампенсирует за свой шет водила все ремонтирует
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up