Які зміни чекають на хмельничан у липні

Які зміни чекають на хмельничан у липні
Ілюстративне фото
  • Тарифи, пальне та карантин — розповідаємо про ці та інші зміни.

Комунальні тарифи

Сьогодні, 1 липня, набувають чинності нові тарифи на послуги «Хмельницькводоканалу». Використана вода та прив'язані до її споживання стоку будуть рахуватися за новими цінами. А рахунки за новими тарифами хмельничанам виставлятимуть від 1 серпня. Нагадаємо, що нові тарифи є такими (у дужках зміна проти старих):

  • водопостачання — 17,44 гривні за кубометр (+3,27)
  • водовідведення — 16,93 гривні за кубометр (+3,71)

Крім того, місяць тому, 1 червня, набув новий тариф на електроенергію. Він тепер складає 2,64 гривні за кіловат. Тому від сьогодні, 1 липня, «Хмельницькенергозбут» виставлятиме рахунки містянам вже з новими цінами.

Карантин

Запроваджений через пандемію COVID-19 карантин в Україні більше не діє. Він завершився вчора, 30 червня. Карантин був запроваджений 12 березня 2020 року невдовзі після першого випадку захворювання. Спершу його встановили на три тижні, але згодом неодноразово продовжували. Тривав карантин 1205 днів, або ж 3 роки, 3 місяці й 18 днів.

Відео дня

Пальне

У липні більше не діятимуть податкові пільги на пальне. Тому воно може зрости в ціні. Експерти прогнозують, що це може бути орієнтовно 11 гривень для бензину, 8 гривень для дизелю та 3 гривні для газу. Ціни станом на вчора, 30 червня, ви можете переглянути за посиланням. Ми також підготуємо матеріал з актуальними цінами на заправках Хмельницького. Слідкуйте за оновленнями.

Електронні сигарети та вейпи

11 липня набуває чинності заборона на рекламу електронних пристроїв для куріння — як електронних сигарет (вейпів), так і пристроїв для нагрівання тютюну. Крім того, більше не можна буде продавати ароматизовані сигарети та ароматизовані рідини для них. Саме такі часто обирали діти та підлітки. У випадку порушення передбачені штрафи — 30 тисяч гривень за перший випадок та 50 тисяч за кожен наступний. Також буде заборонено курити у громадських місцях, тобто електронні пристрої будуть прирівняні до звичайних сигарет.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Аццкая Новацкая

    Ну ви ж за це в 19-му голосували 🙂
  • Svetlana Dmytryk

    Людей вводять в боргову яму!
    Прості люди та пенсіонери, на Виживання зростання  комунальних тарифів😡😡😡!!!
  • Vitaliy Petrovich

    Призиденські обіцянки, як завжди, збулись((

    Валя Герасимчук reply Vitaliy Petrovich

    Vitaliy Petrovich про які він бідний не знав, його не попередили
  • Андрей Гришнюк

    Відсвяткували день Конституції.

    А тепер подивіться як влада на чолі з президентом допчиться по ній!....

    IGOR reply Андрей Гришнюк

    Пользуются тем, что 99% населения её даже не открывали и не знают свои базовые элементарные права и обязанности, зато празднуют) Конституция есть только де-юре. А де-факто что? С первой статьи обман - социальное государство. Разве в социальном государстве коммуналка может составлять 170% от пенсии? Или простая операция в государственной больнице (которую содержат граждане со своих налогов) - как годовая пенсия и это только официально. Все имеют право на медицину, жизнь и здоровье гражданина наивысшая ценность государства, но есть одна ремарка, если нет денег - подыхай под окнами больницы, на содержание которой ты же всю жизнь платил со своих налогов.

keyboard_arrow_up