У Хмельницькому зростуть тарифи на воду

У Хмельницькому зростуть тарифи на воду
Ілюстративне фото
  • Нова вартість діятиме від завтра, 1 липня.

У Хмельницькому підняли вартість послуг з водопостачання та водовідведення. Нові тарифи комунальному підприємству «Хмельницькводоканал» встановила Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг. Тепер вони будуть такими (у дужках різниця з теперішніми):

  • водопостачання — 17,44 гривні за кубометр (+3,27)
  • водовідведення — 16,93 гривні за кубометр (+3,71)

Вказана вартість набуде чинності завтра, 1 липня. Відповідно, платіжки з новими сумами хмельничани отримуватимуть від 1 серпня. «Хмельницькводоканал» на своїй сторінці у Facebook зазначає, що субсидія, якщо вона була призначена, буде перерахована автоматично. Зростання сум у платіжках середньостатистичної сім'ї, на думку комунального підприємства, складе орієнтовно 60 гривень. Востаннє тарифи змінювалися у грудні 2021 року.

Нагадаємо, що раніше ми рахували, якими орієнтовно мали б бути комунальні тарифи у Хмельницькому з урахуванням інфляції. Для водопостачання тоді вийшло 18,52 гривні за кубометр, а для водовідведення — 17,28 гривні. Таким чином теперішнє підняття тарифів все одно не перекриє інфляцію.

Відео дня

Це вже друге підвищення комунальних тарифів, яке торкнулося хмельничан від початку російського вторгнення. 1 червня набула чинності нова вартість електроенергії — 2,64 гривні за кіловат.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • шоколадные ванильные соленые муравьи в реальности без маски.
  • IGOR

    Финансовый геноцид! 😡

    IGOR reply IGOR

    Своя вода вдвое дороже импортного газа. Это вообще как? Аферисты повводили ещё какие-то абонплаты и доставки. За воздух уже заставляют платить, прямо как в Чиполлино.
  • Читач62

    Підняття цін на воду не було погоджено з урядом. Що хочуть те й роблять. Може Пенсійний без погодження пенсії людям піднімуть? Бардак повний.

    Андрей Гришнюк reply Читач62

    Як це не було?

    Ви серйозно вірите в ті бредні що хтось, там де "крутяться мільярди" ,зробив без відома Шмигаля та Зеленського?!

    Такого навіть бути не може!!!
  • Pavel Kondrashov

    Незабаром у день підвищення тарифів ми святкуватимемо як досягнення нашої влаи. Шкода, що це буде робочим днем.

keyboard_arrow_up