#ЯнеВірус: хмельничани запустили флешмоб задля порятунку тварин

#ЯнеВірус: хмельничани запустили флешмоб задля порятунку тварин
  • Раніше інформація про коронавірус і тварин стала ширитися соцмережами. 
  • А в деяких містах України з’явилися білборди на яких закликають уникати контактів з тваринами.

Нещодавно в соцмережах набрала обертів нова дискусія. Люди почали поширювати інформацію, що домашні тварини можуть інфікувати людину коронавірусом. Ба більше: в деяких містах України з’явилися білборди із таким повідомленням. “Уникайте контактів з тваринами”. 

Картинки по запросу "уникайте контактів з тваринами"
Фото 24tv.ua

Попри те, що інформація не підтверджена жодним із достовірних джерел, українці взялися розповсюджувати інформацію всесвітньою мережею. Тут не обійшлося без зоозахисників. Зокрема, стали на захист тварин і хмельничани.

Так, у соцмережі Instagram відома хмельницька блогерка запустила флешмоб серед своїх читачів. Десятки користувачів опублікували фото своїх улюбленців із хештегом #ЯнеВірус. 

Відео дня

Разом зі своїм собакою приєдналась до флешмобу і хмельничанка Єлизавета. Дівчина зізнається, інформацією щодо коронавірусу і тварин неймовірно обурена. Хмельничанка розповіла, що через це люди почали травити та присипляти своїх улюбленців.

Насправді, поширена інформація не відповідає дійсності. Її спростувало Міністерство охорони здоров’я України. “Наразі немає офіційних підтверджень, що домашні тварини можуть бути переносниками нового коронавірусу. Проте після контакту з ними, мийте руки з водою та милом”, - йдеться в повідомленні.

Про відсутність доказів щодо даної інформації йдеться й на сторінці Центру з контролю та профілактики захворювань в США. 

Натомість, МООЗ України запевняє: варто ретельно обробляти лапи тварини після прогулянки. А також уникати разом із чотирилапим багатолюдних місць.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Олексій Дідух

    Домашні ні а от безпритульні то їх треба відстрілювати бо там тих вірусів мама негорюй.

    Катрин Дашевская reply Олексій Дідух

    Може таких як ви треба?
  • Світлана Анцут

    Бред!
  • Larissa Katren

    Цей вірус через домашніх тварин не передається.
  • Denys Plotnykov

    Уже не знают каким способом панику поддерживать, и пишут всякую чушь!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up