Юним хмельничанам просто “зносило башню” у ритмі слему на «Rock&Buh»

Юним хмельничанам просто “зносило башню” у ритмі слему на «Rock&Buh»
  • Так качати головою 7 годин поспіль може не кожен.
  • Вони ж планують запалювати на фестивалі рок-гуртів протягом трьох днів.
  • Обіцяють показати справжній клас вже сьогодні.
  • Дізнавайтеся, хто такі юні слемщики та як їм вдається “качати” публіку нарівні з іменитими рок-гуртами.

Відгремів перший день фестивалю «Rock&Buh». На сцені виступили 13 драйвових гуртів із запальними синглами. Під які вчора запалили тисячі хмельничан. На сцені вирувало просто божевільне дійство: гучні баси, брутальні рокери та шалені барабани.

Та й під сценою було не менш цікаво. Атмосферу присутнім глядачам створювали юні любителі слему. Ймовірно, ви навіть не знаєте, що таке слем, але їх на фесті ви точно бачили, адже пропустити таке важко.

Довідково: Слем - дія публіки на музичних концертах, під час якої люди штовхаються і врізаються один в одного.  Також у слемі дозволяється рухати учасників ліктями (на рівні тулуба), стрибати, обійнявшись з ким-небудь за плечі або просто м'яко розштовхувати натовп. Це дійство дуже популярне серед підлітків та молоді на рок та панк концертах. Перші слемщики з’явилися у 80-х роках в США.

Відео дня

Наразі ж, навіть  у нас в Україні, і зокрема в Хмельницькому, жоден рок-фестиваль не обходиться без них. Переважно це підлітки. І видно їх здалеку по кольору волосся, екстравагантному вбранню, а ще тому, що вони слемляться наповну: штовхаються, “качаються”, “ковбасяться”, а іноді і б’ються та падають під музику.

Хтось називає їх “фріками” та відверто зневажає, а хтось навпаки захоплюється їх розкутістю та вмінням розслаблятися. А що вони самі говорять про слем та чому цим займаються, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Марина, 16 років

  • Слемитись під баси - це круто. Ти тусиш з людьми, яких ти не знаєш, але ви все одно на одній хвилі. Слем - це спосіб самовираження, це можливість знайти нових друзів. Слем - запалює публіку. Всі, хто бачить, як ми “ковбасимося”, теж приєднуються, у них піднімається настрій. Взагалі «Rock&Buh» - це сила. Побільше б таких фестивалів для молоді, щоб можна було просто прийти і відриватися, і нічого за це не платити. Ми плануємо тут тусити до пізньої ночі всі три дні.

Михайло, 19 років

  • Ти ні про що не задумуєшся, а просто відриваєшся. Слухаєш музику і просто кайфуєш. Качаєшся у ритмі музики, штовхаєшся, заохочуєш інших до дії. Рок - це ж не просто музика, це стан душі. А слем - це класна можливість це продемонструвати. Наприклад, сьогодні я прийшов на фест лише зі своєю дівчиною, а під час слему вже знайшов крутих друзів. З якими можна бути собою, слемитися разом.

Роман, 19

  • Минулого року була гарна погода і ми слемились наповну. Падали, піднімалися, зараз трохи болото, і це заважає. Тому ми запалюємо, як можемо. Для мене слем - це щось органічне. Це йде з середини, я просто роблю під музику те, що хочу.

Тетяна, 15 років

  • Зараз ми просто куражилися, це ще не зовсім слем, скоріше розігрів перед ним. Щоб дійсно показати хмельничанам, що це таке і запалити перед сценою нам не завадила б сухість. Зараз після дощу болото, і якщо ми будемо слемитися на повну, то це всі будуть брудні, не лише учасники, а й сусіди. Поки ми просто утворювали коло і розмахували головою і руками, а слем - це ще й штовхання. Зараз цього не робимо, щоб не попадати просто в багнюку. А от, як трохи підсохне. Ми покажемо на що здатні.

Володимир, 16 років

  • А я навіть не знав, що наш відрив перед сценою зветься слемом. Я просто повторюю рухи за друзями. Це круто відриватися разом. Тут не має меж, нам ніхто не забороняє тусити в своє задоволення. Всім навпаки цікаво, що ми робимо. Приєднуються і качаємося в одному ритмі. Якщо - це слем, то він - крутий. Слем - зносить башню. І мені це подобається.

 

Друзі, я як ви ставитися до юних слемщиків? Чи підтримуєте такі дійства на рок-фестивалях? Діліться думками у коментарях.

Читайте також:

“Запаслись алкоголем і драйвом”: хто і як живе у наметовому містечку Rock&Buh

Як пройшов перший день фестивалю «Rock&Buh» у Хмельницькому (ФОТО)

«Rock&Buh» у Хмельницькому: що і за скільки можна з’їсти

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up