З дворів хмельничан комунальники будуть вивозити гілля: як здати «зелені відходи»

З дворів хмельничан комунальники будуть вивозити гілля: як здати «зелені відходи»
Фото - Хмельницька міська рада
  • У перший тиждень місяця комунальники будуть вивозити гілля від приватних домоволодінь.

Хмельничанам радять правильно утилізувати зелені відходи і обрізане гілля. Одним з найзручніших способів є компостування. Для цього на власній ділянці можна відвести спеціальне місце та мати органічні добрива. Також щомісяця комунальники вивозять зелені відходи із приватних домоволодінь мешканців. 

Що потрібно зробити:

Гілля будуть вивозити у перший тиждень місяця. Для того щоб комунальники забрали відходи, необхідно зробити в'язанки, довжиною 80-120 см та скласти їх у визначених місцях напередодні дня вивезення. 

Відео дня

Можна самостійно привезти відходи у  будь-який день на Центр управління відходами, який працює з 8.00 до 19.00 на проспекті Миру, 7 (поблизу міського полігону ТПВ). Такі відходи приймають безкоштовно. До слова, у контейнері зі звичайним сміттям, гілля викидати заборонено. 

Окрім цього хмельничанам нагадують, що спалювати суху рослинність заборонено. Мова йде про сухе листя, сухостій, сміття, побутові та інші відходи.

За порушення "світить" штраф від 340 до 1360 гривень, для посадових осіб та громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від 850 гривень до 1700 гривень відповідно.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ameno Ameno

    Палити

keyboard_arrow_up