З тортом, піснями та депутатами: у Книжківцях урочисто відкрили аптеку (ФОТО)

З тортом, піснями та депутатами: у Книжківцях урочисто відкрили аптеку (ФОТО)
Тут і далі — фото Олени Болотнікової
  • Дотепер мікрорайон був без аптеки, а найближча було у Раковому.

  • Мешканці неодноразово просили міську владу вирішити проблему.

У Книжківцях відкрили першу в мікрорайоні аптеку. Про це у Facebook написала депутат Хмельницької районної ради Олена Болотнікова. Зазвичай відкриття аптеки в Хмельницькому — подія малопомітна. Ймовірно через те, що це відбувається досить часто, і в цілому в місті аптек чимало. Втім, відкриття саме цієї аптеки відрізнялося від інших. Розповідаємо, чому саме.

Чекали три роки й дочекалися

До 2021 року Книжківці були єдиним мікрорайоном міста без аптеки. Найближча була розташована поряд із кінцевою тролейбусною зупинкою в мікрорайоні Ракове. За даними карт Google, від крайніх будинків Книжківців до аптеки в Раковому потрібно йти пішки пів години.

Мешканці неодноразово зверталися з цією проблемою до міської влади. Так, у лютому 2019 року про це говорили з тодішнім заступником міського голови Андрієм Бондаренком. Міський голова Олександр Симчишин розповів журналістам vsim.ua, що до нього з цим питанням зверталися ще три роки тому.

Відео дня

Відкриття аптеки — зі стрічкою, депутатами та тортом

Урочисте відкриття аптеки, яке відбулося 30 січня, більше скидалося на відкриття торгового центру або якогось більш грандіозного закладу. На захід прийшли депутати міської ради Сергій Болотніков, Максим Мураховський та Олена Мельникова, депутат Хмельницької районної ради Олена Болотнікова, а також голова комітету самоорганізації населення мікрорайону Оксана Зіменко.

Відкриття супроводжувалося перерізанням стрічки та виступом гурту «Книжківчанка». Для заходу також підготували торт з фігурками у вигляді лікарських препаратів. Зазначимо, що відкриття об’єктів комунальної власності у Хмельницькому зазвичай проходить менш грандіозно. Так, нічого з того, що було на відкритті аптеки, не було під час відкриття вулиці Січових стрільців — ані перерізання стрічки, ані виступу музикантів, ані торта. Вулицю Січових стрільців будували «з нуля» п’ять років та витратили на це близько 30 мільйонів гривень.

У пості Олени Болотнікової зазначено, що аптеку відкрили за сприяння міського голови. Ми запитали в Олександра Симчишина, чи дійсно він мав до цього відношення, і яке саме. На це він відповів так:

— Ми попрацювали з депутатами, комітетом самоврядування Книжковець, підприємцями і знайшли рішення, як це зробити. В результаті Книжківці тепер з аптекою, — розповів Олександр Симчишин.

Як зазначила у публікації Олена Болотнікова, відкриття аптеки ініціювали Оксана Шульжина та Ірина Шульжина. Ось що про них вказано у сервісі YouControl:

  • Шульжина Оксана Олександрівна — фізична особа — підприємець, зареєстрована у Хмельницькому в грудні 2003 року, основним видом діяльності є роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами. За інформацією геоінформаційної системи міста Хмельницького, вона брала дозвіл на реконструкцію торгового павільйону під аптеку на вулиці Зеньковського, що в Книжківцях
  • Шульжина Ірина Олександрівна — фізична особа — підприємець, зареєстрована у Хмельницькому в грудні 2020 року, основним видом діяльності є роздрібна торгівля фармацевтичними товарами в спеціалізованих магазинах

Возможно, это изображение (1 особа, стоїть та кулька)

Возможно, это изображение (5 людей, люди стоят, кулька та просто неба)

Возможно, это изображение (3 человека, в том числе Борис Ткач, люди стоят та кулька)

Возможно, это изображение (15 людей та люди стоят)

Возможно, это изображение (торт та текст)

Возможно, это изображение (5 людей, люди стоят та у приміщенні)

Возможно, это изображение (3 людини, люди играют на музыкальных инструментах, люди стоят та просто неба)

Возможно, это изображение (4 людини, люди стоят та просто неба)

Возможно, это изображение (8 людей, люди стоят та просто неба)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Людмила Старічкова

    Молодці!
  • Читач94

    Звичайна аптека, а скільки пафосу!
  • Оксана Бабій Мамич

    Дякую що створили аптеку в книжківцях  там є для дітей все що треба
  • Валентина Стойко

    Вітаємо дуже хороші люди і дбають про людей Дай бог здоров'я!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up