Чому вулицю Січових стрільців відкрили тільки зараз і що там ще робитимуть

Чому вулицю Січових стрільців відкрили тільки зараз і що там ще робитимуть
  • Під час перезентації розповіли, що затримувало «фініш» будівництва.
  • Також сказали, коли тут має з'явитися громадський транспорт та що ще планують збудувати.

У мікрорайоні Озерна відкрили рух на новозбудованій вулиці Січових стрільців. Вона сполучає Старокостянтинівське шосе з перехрестям вулиць Кармелюка та Панаса Мирного. Офіційне відкриття відбулося сьогодні, 23 вересня. Ми розповімо детальніше про те, якою була передісторія відкриття, що відбувалося під час заходу та як вулицю планують розвивати далі.

Будівництво вулиці розпочали на початку 2018 року. Виконавця робіт обрали під час тендеру, який виграла місцева фірма — ПАТ «Хмельницьке шляхово-будівельне управління №56». Спершу планували відкрити дорогу до серпня 2019 року. Втім, цю подію кілька разів відкладали. У квітні 2020 року міський голова Олександр Симчишин розповідав журналістам, що відкрити вулицю мають у серпні цього року. Втім, і до цієї дати завершити все не встигли.

Зрештою відкриття призначили на сьогодні, 23 вересня, та покликали журналістів. Захід пройшов без типового для таких випадків офіціозу на зразок перерізання стрічки. Приблизно за годину до відкриття вулиця була перекрита бетонними блоками зі сторони Старокостянтинівського шосе та біля «Агори».

Відео дня

Саме до «Агори» приїхав міський голова разом із чиновниками та представниками «ШБУ №56». Тут вони давали коментарі журналістам, а потім всі пішли в бік Старокостянтинівського шосе. До цього часу бетонні блоки з вулиці вже прибрали, а лишалася тут лише біло-червона стрічка. Олександр Симчишин цю стрічку зняв, а дорожники увімкнули світлофори. Після цього вулицею почали їздити автомобілі.

За словами міського голови Олександра Симчишина, міському бюджету дорога обійшлася у 31 мільйон гривень. Вулиця збудована повністю з нуля. Під нею облаштували дренажну систему. Асфальтобетонне покриття має товщину 21 сантиметр та складається з трьох шарів. Вперше у місті застосували нову технологію — улаштування верхнього шару дороги з крупнозернистого щебенево-мастичного асфальтобетону. Це зумовлює характерну текстуру покриття, яка не трапляється на інших дорогах міста.

Будівництво, за словами міського голови, завершили кілька тижнів тому. Однак довелося чекати здачі дороги в експлуатацію. У перспективі для цієї вулиці будуть розробляти маршрути громадського транспорту. Зупинки на вулиці вже є, встановлені також павільйони для очікування транспорту. Олександр Симчишин назвав один із варіантів вирішення «транспортного питання» — подовження на вулицю Січових стрільців маршруту №47, який зараз прямує до котеджного містечка «Перший парковий».

Міський голова також сказав, що наступного року на Старокостянтинівському шосе облаштують два нові тротуари — один від Січових стрільців до «Першого паркового», другий — від Січових стрільців до Лісогринівецької.

За словами Олександра Симчишина, із завершенням будівництва не поспішали свідомо. Все через будівництво комплексу «Urban Street» на цій вулиці. Темпи будівництва дороги уповільнили, аби по новому покриттю не їздила будівельна техніка забудовника.

Директор «ШБУ №56» Максим Волосінчук розповів про труднощі, які виникали під час будівництва дороги. Одна з них — будівельна техніка з сусідніх будмайданчиків. Подеколи доводилося перекривати дорогу, аби техніки могла проїхати на будівництва. Крім того, одного разу з тротуару вкрали вже укладену плитку площею 150 квадратних метрів. Зробили це просто серед ночі. Будівельники звернулися до поліції, проте результату це не дало, і купувати та встановлювати нову плитку фірмі довелося власним коштом. Гарантія на дорогу складає 15 років, за виключенням верхнього шару, термін гарантії на який — 5 років.

Як ми вже писали раніше, довжина вулиці складає близько 600 метрів. Вона має чотири смуги шириною 3,75 метра кожна. На проїжджій частині обладнали чотири острівці безпеки. На вулиці також є паркани та зелені насадження. Дізнавайтеся, як виглядала вулиця травні 2019 року, за посиланням.

Нагадаємо, що в Хмельницькому запланували прокладання вулиці Мельникова. Вона має сполучити вулицю Трудову з перехрестям Зарічанської та Старокостянтинівського шосе. Цього року визначили підприємство, яке будуватиме цю вулицю, — це ТОВ «СТЛ+М». Міському бюджету будівництво обійдеться у понад 63 мільйона гривень. Згідно з тендерною документацією, завершити все мають до кінця 2024 року. Детальніше про це в окремому матеріалі.

Читайте також: На відремонтованому за 12 мільйонів мосту з’явилися тріщини. Що кажуть комунальники

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Елена Самойленко

    Було б непогано якби ще вздовж дороги висаджували дерева,  щоб хоч трошки поглинались вихлопні гази.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up