За добу на Хмельниччині сталося 8 пожеж. Одна з них — на Вокзальній

За добу на Хмельниччині сталося 8 пожеж. Одна з них — на Вокзальній
Тут і далі фото ГУ НП у Хмельницькій області
  • Більша частина пожеж трапиась через те, що хтось підпалив суху траву. 

  • Саме такий випадок трапився на Гречанах — ввечері там палав сухостій. 

Учора, 14 березня, в Хмельницькій області сталося 8 пожеж. У шести випадках вогонь спалахнув на сухій траві. Про це повідомляють в управлінні з надзвичайних ситуацій

Так, надзвичайники 6 разів виїжджали на гасіння пожеж на відкритій території. Суха трава палала на вулиці Енергетиків у Нетішині, на вулиці Вокзальній у Хмельницькому, в селі Григорівка Хмельницького району, за межами сіл Вільховець та Ружа Кам’янець-Подільського району. 

Відео дня

А в селі Тарноруда Хмельницького району полум’я від трави перекинулося на житловий будинок. Згорів дах та вікна. Причина усіх цих займань – умисний підпал сухостою.

— З настанням весни збільшується кількість пожеж в екосистемах. Майже у всіх випадках вони спровоковані людьми, які спалюють сухостій на власних присадибних ділянках чи на відкритих територіях. Служба порятунку вкотре нагадує, що випалювання сухостою не сприяє підвищенню врожайності ґрунту, а навпаки – шкодить екосистемі, знищує живу природу! Станьте свідомими та відповідальними та не провокуйте пожежі в екосистемах! А якщо ви все ж таки стали свідком займання – телефонуйте 101! — кажуть надзвичайники. 

Також цього дня двічі горіли допоміжні споруди житлового сектору – в селі Мала Клітна Хмельницького району та селі Білогородка Шепетівського району. Ці пожежі загасили рятувальники місцевих пожежних команд сіл Заслучне та Білогородка.

На щастя, нещасних випадків на пожежах не було.

Читайте також: На Сковороди горіла квартира (ФОТО)

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    Почалося. І так кожен рік - весна,  суха трава і кучка дебілів. Штрафи мають бути такими, щоб після сплати грошей не залишилось даже на сірники.

keyboard_arrow_up