За добу на Хмельниччині сталося 8 пожеж: в одній із них загинула жінка (ФОТО, ВІДЕО)

За добу на Хмельниччині сталося 8 пожеж: в одній із них загинула жінка (ФОТО, ВІДЕО)
Тут і далі фото - ГУ ДСНС у Хмельницькій області
  • Вогнеборці загасили вогонь в гаражі, літній кухні та в 6 житлових будинках.

  • Під час однієї з пожеж знайшли жіноче тіло. 

Доба з 19 на 20 грудня виявилася гарячою в Хмельницькій області. Надзвичайникам довелося вісім разів виїжджати на пожежі, які виникали на території приватних садиб. Про це повідомляють в управлінні з надзвичайних ситуацій. 

Пожежа гаража в Грузевиці

У Хмельницькому районі загорівся гараж. Це трапилось 19 грудня о 12:23. До Служби порятунку «101» місцеві повідомили, що у селі Грузевиця Чорноострівської тергромади горить гараж, який впритул розташований до житлового будинку. 

На місце події одразу виїхали надзвичайники 3-ої та 4-ої державних пожежно-рятувальних частин. Вони побачили, що горить не лише приміщення, а й автомобіль, який знаходився всередині. 

Відео дня

Не гаючи часу вогнеборці проклали пожежні рукави та приступили до гасіння. Пожежу вчасно загасили та не допустили перекидання вогню на оселю. Травмованих та загиблих на місці події не було. Наразі причина загоряння встановлюється.

Житлові будинки та літня кухня

Рятувальники кажуть, через несправну пічку та неправильне користування нею, загорілися 3 житлові будинки в селах Копистин, Радівці та Митинці Хмельницького району. На щастя, у цих випадках обійшлося без жертв. 

Однак, через цю ж причину загорівся дім в селі Кадиївці на Кам’янеччині. Після того, як вогонь посасили в будинку знайшли тіло загиблої 85-річної жінки.

У Волочиську загорілась літня кухня на вулиці Кармелюка. Рятувальники кажуть, це трапилось через коротке замикання електромережі. Пожежу загасили вогнеборці 9-ої державної пожежно-рятувальної частини міста.

Під ранок 20 грудня загорівся будинок в селі Водички. На щастя, тут обійшлося без жертв та травмувань, причини пожежі встановлюються.

Також нагадаємо, що у Хмельницькому загорівся житловий будинок. Пожежа виникла на вулиці Павла Загребельного (колишня Чапаєва — ред.), що в мікрорайоні Дубове. Загорілось горище житлового будинку. Вогонь от-от міг перекинутися на інші споруди, які стояли поруч. 

Вогнеборці зазначають, що гасити було надзвичайно складно, через сильний дим та велику пожежну навантагу. Та вогонь таки загасили. Відео з пожежі дивіться за посиланням

Додамо, що гаряче минулої доби було не лише в нашій області. В Україні через пожежі загинуло 15 людей, постраждало — 10. Загалом 19 грудня сталася 191 пожежа, з них 138 — у житловому секторі. Про це повідомляють у ДСНС. 

Так, в селі Городське сусідньої Житомирської області на пожежі у приватному житловому будинку знайли загиблих власника та його сина. Причиною загоряння стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

— Шановні громадяни, служба порятунку Хмельниччини звертається до вас із проханням бути обережними та відповідальними з вогнем у побуті, стежте за справністю печей та обігрівачів, не перенавантажуйте електромережу та, ні в якому разі, не паліть у ліжку! Пам'ятайте, що дотримання правил пожежної безпеки – це найдієвіший метод вберегтися від лиха, — закликають рятувальники.

Як вберегтися від пожеж

Рятувальники додають, що останнім часом почастішали випадки пожеж і вибухів у багатоповерхових та приватних будинках. Більшість з них спровокували відключення електрики. 

Все більше сімей використовують генератори на балконах, газові балони в квартирах, запалені свічки. А разом з тим — порушують правила пожежної безпеки, використовують несертифіковану продукції для обігріву та приготування їжі. 

Надзвичайники закликають всіх неухильно дотримуватися правил безпеки під час експлуатації пічного та електричного опалення та генераторів. А також обов’язково роз'яснювати дітям про небезпеку пустощів із вогнем. Розповідаємо як і чим правильно користуватися.

Свічки

Газовий туристичний пальник

Пічне опалення

Генератори

А ви дотримуєтесь правил пожежної безпеки?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up