Під час пожежі загинули двоє людей: 29-річний чоловік та 85-річна жінка

Під час пожежі загинули двоє людей: 29-річний чоловік та 85-річна жінка
Фото ілюстративне

Загорілися будівлі в селах Бубнівка та Григорівка Хмельницького району. 

За останню добу в Хмельницькій області трапилось 2 пожежі. На них загинуло двоє людей. Про це інформують в управлінні з надзвичайних ситуацій

Так, 17 грудня о 08:54 в селі Бубнівка Хмельницького району загорівся житловий будинок. Вогонь загасили о 09:12 вогнеборці 4-ої державної пожежно-рятувальної частини та місцевої пожежної команди села Наркевичі. На місці займання знайшли бездиханне тіло місцевої жительки 1937 року народження. Причину пожежі наразі встановлюють. 

А ввечері, о 22:54, спалахнула господарча будівля в селі Григорівка Хмельницького району. На місце виїхали рятувальники 19-ої державної пожежно-рятувальної частини. Пожежу загасили о 23:08. На місці займання знайшли труп 29-річного чоловіка.

Відео дня

Як вберегтися від пожеж

Рятувальники додають, що останнім часом почастішали випадки пожеж і вибухів у багатоповерхових та приватних будинках. Більшість з них спровокували відключення електрики. 

Все більше сімей використовують генератори на балконах, газові балони в квартирах, запалені свічки. А разом з тим — порушують правила пожежної безпеки, використовують несертифіковану продукції для обігріву та приготування їжі. 

Надзвичайники закликають всіх неухильно дотримуватися правил безпеки під час експлуатації пічного та електричного опалення та генераторів. А також обов’язково роз'яснювати дітям про небезпеку пустощів із вогнем. Розповідаємо як і чим правильно користуватися.

Свічки

Газовий туристичний пальник

Пічне опалення

Генератори

А ви дотримуєтесь правил пожежної безпеки?

Нагадаємо, в Україні розгорнули новий проект – «Пункти незламності». Його створили задля підтримки людей, які через масовані російські обстріли залишаються без базових потреб. Це місця, куди кожен зможе прийти в разі тривалого відключення електроенергії.

При таких “Пунктах Незламності”, незважаючи на відключення електроенергії, передбачається наявність: тепла, води, освітлення, інтернету, живлення для мобільних, місця для відпочинку, аптечки, забезпечення мам та дітей.  Дізнатися детальніше про "Пункти" та переглянути де вони знаходяться можна за посиланням. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up