За минулу добу на Хмельниччині сталося 4 пожежі: горіли будинки та фура

За минулу добу на Хмельниччині сталося 4 пожежі: горіли будинки та фура
Фото ілюстративне

Пожежі виникли в селах Шепетівського та Кам’янець-Подільського районів, а також на трасі в Хмельницькому районі.

Минулої доби по Хмельницькому російські окупанти знову вдарили двома ракетами. На місці влучання сталася масштабна пожежа. Палало на площі 100 квадратних метрів. Але надзвичайники швидко загасили її. Крім того, того ж дня в області трапилось ще 4 пожежі в кожному районі. Про це повідомляють в управлінні з надзвичайних ситуацій

Перша пожежа сталась о 05:24 в Хмельницькому районі на трасі Житомир – Чернівці. Загорілась вантажівка “Iveco Stralis”. Вогонь загасили о 05:35. Кажуть, загоряння виникло через несправність електричної системи автомобіля.

Через неправильну експлуатацію печі о 10:25 загорівся житловий будинок в селі Варварівка Шепетівського району. Пожежу загасили за 15 хвилин — о 10:40.

Відео дня

Вже о 21:39 в Кам’янці-Подільському загорівся ще один житловий будинок. Пожежу ліквідували о 21:57 надзвичайники двох пожежно-рятувальних частин.

А в селі Устянівка Шепетівського району о 22:40 спалахнув вогонь в ще одному будинку. Це сталося через неправильне використання електропобутових приладів. Вогонь вдалося загасити швидко — о 22:53.

Нагадаємо, днями в обласному центрі через несправний генератор загорівся вогонь на приватному підприємстві. 

— Звертаємося до вас із прохання бути обережними та обачними з вогнем у побуті! Не паліть у ліжку, дбайте про пічку, навчайте дітей правил безпеки, стежте за справність електричної проводки та не перенавантажуйте її, будьте свідомі до своєї безпеки! У разі пожежі негайно телефонуйте за номером «101»! — закликають рятувальники. 

Як вберегтися від пожеж

Рятувальники додають, що останнім часом почастішали випадки пожеж і вибухів у багатоповерхових та приватних будинках. Більшість з них спровокували відключення електрики. 

Все більше сімей використовують генератори на балконах, газові балони в квартирах, запалені свічки. А разом з тим — порушують правила пожежної безпеки, використовують несертифіковану продукції для обігріву та приготування їжі. 

Надзвичайники закликають всіх неухильно дотримуватися правил безпеки під час експлуатації пічного та електричного опалення та генераторів. А також обов’язково роз'яснювати дітям про небезпеку пустощів із вогнем. Розповідаємо як і чим правильно користуватися.

Свічки

Газовий туристичний пальник

Пічне опалення

Генератори

А ви дотримуєтесь правил пожежної безпеки?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up