За тиждень над Хмельниччиною знищили шість «шахедів», – Тюрін

За тиждень над Хмельниччиною знищили шість «шахедів», – Тюрін
  • Виконуючий обов’язки голови Хмельницької ОВА розповів про підсумки тижня. 
  • Переглядайте основні тези. 

Збиті «шахеди», знеструмлені населені пункти через погоду і контроль над закупівлями громад. В.о. голови Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін записав звернення, в якому розповів про основне в області. 

Впродовж тижня на Хмельниччині шість разів звучав сигнал повітряної тривоги. На території області наші сили ППО збили 6 ворожих  БпЛА типу «Shahed». За словами Тюріна, постраждалих та руйнувань немає. 

Також наприкінці тижня, 14 березня, в області вирувала негода. Було знеструмлено 14 населених пунктів. без електрики опинились 3,5 тисячі абонентів. 

Відео дня

Як повідомляють в ОВА, того ж дня електропостачання відновили. Над ліквідацією працювали 4 бригади і 16 робітників. 

Також Сергій Тюрін розповів і про контроль закупівель за бюджетні кошти. Над ними працює робоча група «Прозорість та підзвітність». За січень-лютий замовники області здійснили майже 31 тисячу закупівель. Загальна сума – три мільярди гривень. Як додають в ОВА, найбільше коштів громади спрямували на придбання товарів. 

–  За результатами аналізу встановлено, що підтверджена економія бюджетних коштів за підсумками торгів склала 130 мільйонів гривень. Відповідно до запроваджених змін у законодавстві замовники повинні здійснювати закупівлі продуктів харчування на суму, яка перевищує 100 тисяч гривень з використанням електронного каталогу «Prozorro Market». Цей механізм дозволяє зменшувати корупційні ризики...За 2 місяці цього року за допомогою електронного каталогу вже завершено 310 закупівель, що вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року. Наразі проводиться аналіз 34 закупівель, оголошених громадами області, - каже Сергій Тюрін. 

В ОВА також розповіли про урядову програму «ЄРобота». За два місяці вже схвалили 68 бізнес ідей для підприємців Хмельниччини. Вони отримають гранти на суму 16 мільйонів гривень та мають створити 132 додаткових робочих місця.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Channel

    Хмельниччина - новий Голлівуд! 🎥

keyboard_arrow_up