За травмовану ногу поляки заплатили українцю півмільйона: історія заробітчанина, яку варто знати всім

За травмовану ногу поляки заплатили українцю півмільйона: історія заробітчанина, яку варто знати всім
  • Багато хто з хмельничан планує або ж уже поїхав на заробітки. Але не завжди робота закордоном приносить "великі гроші". Інколи усе закінчується сумно.
  • Отримавши травму на чужині, українці переконані, що "нічого нікому не доведеш", тож вони просто повертаються додому ні з чим.
  • Однак, історія Богдана Мельника є прикладом того, що завжди варто боротися за свої права.  

 

Богдан Мельник родом із Вінниці. Раніше він працював поліцейським, однак, у 2016-му році змушений був поїхати до Польщі, щоб заробити гроші для утримання сім’ї. Уже там чоловік вивчився на зварювальника, оскільки зрозумів, що з такою спеціальністю простіше знайти роботу. Після цього він влаштувався на одне з підприємств, де виготовляють металоконструкції. Саме там з Богданом сталася біда. Свою історію чоловік розповів журналістам видання "20 хвилин Вінниця".

Як усе було. Через помилку іншого працівника підприємства Богданові на ногу впав ящик з металевими болванками. На місці чоловіку надали першу допомогу, банально перебинтували ногу. Але попри численні прохання, швидку українцю не викликали. Тоді він сам на одній нозі дострибав на вулицю та сів під деревом, "аби бути, на очах в інших". І лише такі дії чоловіка “пришвидшили” поляків.

Керівник доправив Богдана до лікарні вже у шоковому стані. Медики констатували шість переломів стопи. Наклали гіпс. А ось на запитання, чи повідомили про травму українця у поліцію або прокуратуру, відповіді Богдану не дали. Лише за тиждень він вирішив сам викликати поліцію та розповів про все, що з ним сталося.

Відео дня

Під час розмови Богдан повідомив поліцейським, що є їхнім колегою і також служив у поліції. І саме це на думку українця, трохи спрацювало. До слова, медики зобов’язані були повідомити про травмованого іноземця у правоохоронні органи. Але вони цього не зробили. Натомість чоловіка, який на той момент пересувався на інвалідному візку, виписали з лікарні. Аргументували це тим, що він порушив лікарняний режим.

На милицях Богдан добрався до місця, де проживали українці. Але не всі земляки підтримали його у бажанні “боротися”.

  • “Приблизно половина з наших допомагали мені, хто більше, хто вряди-годи, а інші сповідували наш український принцип – моя хата скраю”, - розповів він.

На підприємстві чоловіка всіляко умовляли відмовитися від претензій. Йому казали, що він нічого не докаже. 

На щастя, чоловік працював офіційно, мав трудову угоду. А оскільки факт травматизму зафіксували поліцейські, які приїжджали на його виклик у лікарню, підприємству не вдалося уникнути перевірки. 

Тим часом Богдан знайшов  адвоката. І чоловіка приємно вразив принцип їх роботи.

  • “Вони не вимагали від нього авансових коштів. В укладеному договорі значилося, що гроші отримають після виконаної роботи і досягнутого результату”.

Два роки Богдан добивався компенсації і таки отримав її. До суду справа так і не дійшла. Кошти чоловіку виплатили за домовленістю адвокатів зі страховими компаніями. Загалом у перерахунку на гривні Богдан отримав понад півмільйона. Адвокатам сплатив трохи більше ніж сто тисяч гривень.
 
Сам Богдан на своєму прикладі радить усім заробітчанам не здаватися у таких випадках. 

Отже, на що слід звертати увагу, якщо ви поїхали на роботу до Польщі? 

У Польщі робота на підприємстві починається з інструктажу інспектора з безпеки гігієни праці (БГП). Саме цей фахівець є дуже важливим. Запишіть для себе його прізвище, телефон, адресу. Саме йому треба у першу чергу повідомити про пригоду на виробництві. А ось старший зміни чи майстер має інформувати керівника підприємства, а той у свою чергу —  інспектора БГП або прокуратуру.

І найголовніше, не працюйте без договору чи угоди та особисто укладайте усі документи. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Пётр Елисеев

    МУСАРИЛА -ОНИ ВЕЗДЕ

    Bogdan Melnik reply Пётр Елисеев

    Злой ты, Петя))
  • Алекс

    Дешевле сразу покупать рабочие ботинки с защитой носка, нормальные стоят от 40 евро. Мне полупьяный карщик после обеда опустил лапу кара на ногу, хорошо что был в ботинках с защитой на носке. В хорошей компании маст хэв. Были ли у него рабочие ботинки с защитой на носке история умалчивает. Видел в травмпукте в Киеве человека, мотор на ногу уронили, фиг наверное что ему заплатили.

    Bogdan Melnik reply Алекс

    Были у меня ботинки, без них бы я лишился стопы
  • жора букин

    Работал на о.Мадера и парень упал с лесами вместе и поломал 2 ноги лежал 4 мес.Португалы оплатили все дали 5т евро отправили в Украину и ещё пенсии 230 евро

    Bogdan Melnik reply жора букин

    Что значит "отправили в Украину"??? )))) Видно, в Поргтугалии лучше относятся к людям, чем в Польше
  • ttt7

    Молодец! Сумел за себя постоять!

    Bogdan Melnik reply ttt7

    Спасибо!!! Много чего не написано, но это -  другая история
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up