За вудочку і на Буг. День рибалки святкували біля річки

За вудочку і на Буг.  День рибалки святкували біля річки
  • 9 липня в Україні відзначали День рибалки.
  • На березі Південного Бугу по Бандери зібралося більше десяти рибалок.
  • Журналістам vsim.ua вони розповіли про святкові традиції і стан річки.

Щороку в другу неділю липня в Україні святкують День рибалки. Традиція продовжується ще з 1965 року. В цей день вітають як затятих рибалок, так і тих, хто береться за знаряддя дуже рідко. Що нарибалили у цей день хмельничани, бачили журналісти vsim.ua.

Місцем для розмови із рибалками ми обрали район міського пляжу. Вздовж вулиці Бандери тут часто сидять чоловіки із вудочками. Сьогодні до річки їх прийшло близько десяти. Хтось стоїть із одним спінінгом. А хтось не встигає міняти наживку, бо знаряддя має більше, ніж рук. Вирішили спочатку підійти до чоловіка, який сидів недалеко від мосту. Він якраз всівся на стільчик після того, які кинув впійману рибину в сітку.

Відео дня

 - Особливих традицій у мене немає. Але на День рибалки, як я вважаю, потрібно буди біля водойми. Неважливо, чи часто ти рибалиш, чи раз на рік. - розпочинає Григорій Єфімович. – Я на Буг приходжу часто. Живу за 5 хвилин ходьби. Сьогодні улов поки невеликий. Кілька плотвичок. Але на сковорідку вистачить. Головне не забирати малу рибу, як це роблять жадібні. Я її відпускаю. Нехай вона виросте і наступного року вже буде великою, а не мале на долоню. Тим паче. Якщо це товстолоби. Вони чистять річку.

Пенсіонер каже, що риба у Південному Бузі здорова. Хоч і бачить, що вода не завжди чиста і тут плаває сміття.

 - Он під ноги припливла обгортка і кришечка. Люди викидають, а потім скаржаться, що нема де купатися. Багато таких, що собак купають. Але ж тут люди купаються, діти. Та й рибі від того точно краще не буде. За цим ніхто не слідкує, - каже Григорій Єфимович.

Після цього йдемо до батька із сином. Вони поставили свої вудочки біля паркану і чекають на сигнал, коли клюне. Поки сиділи, Сергій розповів, що не часто виходить рибалити через брак часу. Сьогодні вийшов із своїм сином Денисом, оскільки вихідний день і хороша погода. Кажуть, що ніяких традицій не мають у свято.

Йдемо далі до висолкого чоловіка у чорній футболці. Він чіпляв наживку на одну із багатьох вудочок. Каже, що сидить з самого ранку. Улов за кілька годин невеликий. Рибалка був настільки заклопотаний, що багато говорити не хотів. Як і не захотів назватися. Закинув усі вудочки і мовчки приліг чекати на кльов.

Загалом, більшість рибалок казали, що прийшли саме в це місце насамперед посидіти за улюбленою справою й відпочити. Улов для них сьогодні був не головним.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Sultan Muhibbi

    О так я пам'ятаю як з шиком відсвяткували той день. Я якраз собі новий спіннінг придбав. Навіть з приводу вирішив не шкодувати грошей і придбав graphiteleader  nuovo finezza https://www.mirrybolova.com.ua/spinning-graphiteleader-nuovo-finezza.html файний спіннінг. Наловили багато чого)

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up