“Забрали першого, хто трапився на очі”, - керівник хмельницької ІТ-компанії про те, як в армію забирають

“Забрали першого, хто трапився на очі”, - керівник хмельницької ІТ-компанії  про те, як в армію забирають
Хмельницький обласний військомат. Фото ілюстративне із архіву vsim.ua.
  • Невідомі у формі увірвалися в приміщення IT-компанії на Кам’янецькій і забрали звідти працівника.
  • Керівник компанії Володимир Щиголь каже, що стажера забрали працівники військкомату.
  • Що кажуть про такі зухвалі дії у військкоматі і як коментує юрист, дізнавався журналіст vsim.ua.

“До нашого офісу увірвалося шестеро молодих людей у формах, які не пред’явивши жодних документів, офіційно не представившись, посеред робочого дня забрали нашого стажера та повезли у невідомому напрямку”, - так описав у Фейсбук візит військових до IT-компанії Web-Systems Solutions UA її керівник Володимир Щиголь.

Журналіст vsim.ua зателефонував Володимиру Щиголю й дізнався про ситуацію більше детально. Чоловік каже, що в момент візиту його в офісі не було. Тому все розповів зі слів колег.

Відео дня

 - Шість людей у формі прийшли і сказали, що шукають тих, хто ухиляється від призову. Вони назвали прізвища. Ці хлопці дійсно у нас працювали. Але уже давно. Людям у формі про це повідомили у відділі кадрів. Тому вони розвернулися і пішли по офісу. І, як мені розповіли, одного хлопця, який у нас на стажуванні, зустріли в коридорі і забрали з собою. Він навіть не з Хмельницького. Приїхав із Вінницької області, - розповідає Володимир Щиголь. - Він повернувся через чотири години і розповів, що його забрали до військкомату. Там він проходив комісію. Завтра знову має туди іти.

Чи дійсно була така ситуація, ми запитали в військового комісара Хмельницького обласного військкомату Сергія Присяжнюка. За його словами, інформацією про даний випадок він поки не володіє.

 - Поки нічого не знаю про дану ситуацію. Зараз коментувати не буду. Я розберуся з цим питанням і завтра зранку усе розповім, - каже Сергій Присяжнюк.

Про позицію комісара ми напишемо додатково. Слідкуйте за оновленнями.

“Законних підстав насильного переміщення особи до військкомату немає”

Богдан Ткачук, адвокат адвокатської контори “Місяць і партнери”

- Перша дія в такій ситуації - повідомлення про злочин - незаконне позбавлення волі, або викрадення людини. Потрібно вимагати внесення відомостей до ЄРДР. І в ході кримінального провадження особи, які здійснили фактичне позбавлення волі, нехай пояснюють свої вчинки, а слідчий - нехай надає оцінку. Якщо особу дійсно насильно повезли до військкомату, то має місце як незаконне позбавлення волі, так і самоуправство, оскільки законодавчо не передбачено примусової доставки осіб у військкомати. В будь-якому випадку, такі дії повинні оцінюватися в рамках кримінального провадження,  оскільки законних підстав насильного переміщення особи до військкомату немає. Є відповідальність за ухилення від призову, однак немає повноважень на привід призовників

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Олександр

    Нажаль дебіли-воєнкоми - це катастрофа для ЗСУ. Якщо ж в НАТО то де ж професійна армія? Де профі в воєнкоматах а не дебіли? Якщо ж війна то де воєнний стан? Де президент який не домовляється про офшори, а сидить за військовими картами? Немає потягу до армії поки є такі як Присяжнюк.
  • Олександр Кропивний

    Це вони можуть, а ось обліку осіб яких вже призвали і які вже прослужили майже рік не ведуть. Знайомому вже 5 повісток прислали, а він вже скоро на дембель прийде.
  • Сергій Іванович

    Потрібно таких як Щиголь притягувати до відповідальності за брехню та покривання ухилянтів. Такі вміють тільки на публіку "грати" та за чужими спинами ховатись. Якби той кого забрали був на військовому обліку в іншій області його б ніхто не чіпав тут. А брехуна щиголя потрібно терміново в АТО відправити. Коли країну захищати то всі хворі, юристи-праведники тут як тут, а коли свято Зазисника Вітчизни то тими Щиголями забиті всі кабаки

    Olha Lovina reply Сергій Іванович

    Сергію Івановичу, не варто в такі крайнощі. Знаєте, кожен має займатися своїм сродним: хтось воювати, хтось навчати, хтось бізнес будувати...Але навіть не проте, справа в іншому, вчитайтеся уважно, хлопець не ухилявся, він приїхав на стажування в інше місто, де його буквально викрали і відвезли у військкомат лише тому, що він здався схожим на людину призовного віку. Прийшли взагалі за іншими людьми. Мова йде проте, що кожен повинен дотримуватися законів, зокрема і представники закону. І взагалі кожен підтримує цю країну як може. Володимир Щиголь робить це тим, що дає людям робочі місця, платить податки та розвиває економіку. За що ж його притягувати?

    Хмельничанин reply Сергій Іванович

    У вас травма певно, що такі люди які Володимир Щиголь дають робочі місця і добились у своєму житті успіхів? Чи може Вас жаба давить? Чи гопарі під під'їздом побили? до чого тут це? Ви бачили тих працівників, які працюють? Більшої дурні годі й придумати. А ще важче жити з такими неадекватами в одному суспільстві.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up