Загиблі пілоти і розбитий літак із Старокостянтинова: що відомо про трагедію

Загиблі пілоти і розбитий літак із Старокостянтинова: що відомо про трагедію
Тут і далі — фото та відео видання «20 хвилин»
  • Літак СУ-27 вилетів з військового аеродрому в Старокостянтинові.
  • Не вижили український та американський пілоти.
  • Падіння літака бачили селяни і описали все журналістам.

«Засвистів, загудів, почав кружляти і впав», — так очевидці описали журналістам «20 хвилин» падіння літака у Вінницькій області. Про це місцеві журналісти дізналися ще до того, як з’явилися офіційні підтвердження. Лише за годину у Військовій прокуратурі Центрального регіону дали інформацію.

Правоохоронці повідомили трагічну новину — загинули два пілоти. Один українець, інший — представник авіації США. Сказали також, що літак вилетів із аеродрому в Старокостянтинові в рамках навчань «Чисте небо — 2018». Вони тривають уже другий тиждень у Хмельницькій та Вінницькій областях.

Відео дня

Про обставини катастрофи розповіли жителі села Уланів Хмільницького району. Саме неподалік нього впав літак. Люди розповіли, що він почав кружляти ще над селом і помітили, що пілоти намагалися відвести його якнайдалі від населеного пункту. Також селяни бачили, як над полем у пошуках пілотів крутилася інша військова техніка і як до місця падіння мчали поліція і рятувальники. Цивільних туди не пускали. Відразу після падіння туди з’їхалося чимало людей.

— Туди наші пожежні поїхали одразу, — розповіла місце жителька Марія. — Люди одразу почали говорити, що це впав літак-винищувач. Потім до місця, звідки було видно дим, поїхала ще одна машина рятувальників. Без сирени. За ними поліція…

Військова прокуратура Вінницького гарнізону вже відкрила кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого статтею 416 Кримінального кодексу України «Порушення правил польотів або підготовки до них».

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (19)
  • Думка громадянина

    Скільки можна вже красти що б техніка була на соплях зроблена ?
  • Олена

    Написано впав літак о 17.00.
    Але  насправді- 15.30 дитина бачила те кружляння в небі, по дорозі  зі школи.
    Якось так інформуть .
  • толік

    На дорогах гинуть більше, ніж в небі. Трагедія, шкода хлопців.
  • Сіма

    Після Порошенка всі і все падають. Солдати, літаки, добробут населення, добросусідські відносини, курс гривні, рівень зарплат і т.д.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up