Загинув рятуючи життя: у Хмельницькому встановили меморіальну дошку Петру Сибізі

Загинув рятуючи життя: у Хмельницькому встановили меморіальну дошку Петру Сибізі
  • Надзвичайник рятував людей від вогню, а постраждав сам. 
  • Його серце зупинилося в лікарні. 
  • Завдяки вмілому керівництву полковника в ту фатальну ніч було врятовано десятки життів.

22 вересня 2018 рік. Нічний телефонний дзвінок від диспетчера.

- Товаришу полковнику, пожежа. Залучені усі можливі сили і засоби.

- Прийняв - виїжджаю.

Відео дня

- Бережіть себе, Петре Петровичу...

Такі нічні розмови для Петра Сибіги були звичною справою. Тієї фатальної ночі на пожежі деревообробного цеху в Дунаївцях, завдяки злагодженій роботі, пожежу було ліквідовано. Здавалося б небезпека минула проте здоров’я полковника похитнулося. Далі була лікарня, реанімація і звістка, яка приголомшила всіх. Серце Петра Петровича зупинилося. Це була непоправна втрата для всіх ДСНСників Хмельниччини. 

Петро Сибіга був героєм, який врятував не одне життя. Завдяки йому десятки хмельничан повернулися додому цілими та неушкодженими. Саме тому сьогодні, 17 вересня, в День рятувальника, на території Головного управління ДСНС у Хмельницькій області, що на Героїв Чорнобиля ½, Петру Сибізі відкрили меморіальну дошку.

У чоловіка залишилася кохана дружина та доросла донька. На відкритті меморіальної дошки жінки не могли стримати сліз. Тетяна Сибіга зазначила, що надзвичайно горда носити прізвище батька. Вона розповіла, яким був її тато у повсякденному житті. Та зазначила, що меморіальна дошка допоможе увіковічнити пам’ять про її тата. І його суворий погляд та лагідна усмішка буде щодня супроводжувати кожного рятувальника під час виконання його нелегких обов’язків.

  • Майже рік тому ми втратили надзвичайну та унікальну людину. Мій тато завершував будь-яку справу, за яку брався. Він завжди виходив переможцем з будь-якої складної ситуації. Він був найкращим чоловіком, батьком, сином. Він був щирим та добрим.  Ми з мамою завжди пишалися нашим найріднішим. Він був прикладом не лише для мене, як доньки, він був прикладом для багатьох поколінь рятувальників. Я з великою честю ношу прізвище Сибіга. І я докладу максимум зусиль, щоб не підвести мого батька. Як тільки в Україні ввели День рятівника, ми кожного 17 вересня зранку вітали тата. Вітали ми його і минулого року. Тоді ніхто навіть не підозрював, що це буде востаннє. І вже через декілька днів наш світ перевернеться. Сьогодні мені випала честь привітати кожного, хто носить звання рятувальника. Бажаю Вам успіхів в усіх починаннях. Нехай Господь оберігає вас та ваші родини. Для нас - Ви назавжди герої, - зазначила Тетяна Сибіга. 

До меморіалу піднесли квіти десятки пожежників. Вони схилили голови перед пам’яттю всіх загиблих рятувальників та підняли в їхню честь по пожежній драбині стяг України.


Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Надія

    Надія. Співчуття рідним. Земля хай буде пухом. Брату Саші мої глибокі співчуття. Дуже шкода.
  • валерія

    Мені дуже шкода. Вас попросили у київ , а ваше робоче місце пр........Ви не захотіли. Мені дуже шкода .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up