Загострення на Донбасі: бойовики спробували перейти лінію розмежування (ОНОВЛЕНО)

Загострення на Донбасі: бойовики спробували перейти лінію розмежування (ОНОВЛЕНО)
Фото "Ракурс"
  • Зранку 18 лютого проросійські сили на Донбасі пішли у наступ неподалік від ділянки розведення у Золотому.
  • Українські військові зазнали втрат. Загинув один військових, ще 4 отримали поранення. 

Зранку 18 лютого бойовики атакували позиції українського війська поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний. Окупанти ведуть обстріли по наших захисниках із забороненого Мінськими угодами озброєння. Про це йдеться у терміновому зведенні штабу ООС.

Противник веде вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Станом на зараз триває бій. Унаслідок обстрілів українські військові зазнали втрат.

У штабі ООС також повідомляють, що українська армія "дає адекватну відповідь" і веде вогонь у відповідь.

Відео дня

У пресцентрі Операції об'єднаних сил повідомили, що бій триває до цього часу, втрати серед українських бійців уточнюють. Про це пише BBC News Україна.

За даними журналіста Юрія Бутусова, загострення сталося на позиціях, які утримують бійці 72-ї і 93-ї бригад.

  • "На одному з опорних пунктів був ближній бій з російською штурмовою групою. Наша артилерія відкрила вогонь у відповідь, підтягуються резерви", - додав Юрій Бутусов.

За його оцінками, це найбільше загострення з 2018 року.

ОНОВЛЕННЯ:

У штабі ООС повідомили, що станом на 11-ту годину 18 лютого бій поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний закінчився.

  • "Підрозділи Об’єднаних сил надали адекватну вогневу відповідь противнику та утримали повний контроль над ситуацією. Серед українських захисників, нажаль, один загиблий, четверо отримали легкі поранення, їм надається медична допомога. У ворога один загиблий, п’ять – важко поранених. Противник запросив режим тиші. Позиції українських захисників не втрачені. У готовності до застосування перебувають підрозділи резерву зі складу Об’єднаних сил. Ситуація повністю контрольована."

Також ситуацію прокоментував президент:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сергей ВОЛОЩИК

    БРЕХНЯ!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up