“Залізне укриття”: на Хмельниччині є 3 090 сховищ (СПИСОК)

“Залізне укриття”: на Хмельниччині є 3 090 сховищ (СПИСОК)
Фото ілюстративне
  • На офіційному сайті можна дізнатися адресу укриттів в усіх населених пунктах.

  • Всього ж на сховища по Хмельниччині вже витратили більше 417 мільйонів. 

Днями в Україні почав працювати офіційний портал "Залізне укриття". Він містить інформацію про всі доступні сховища. Портал наразі діє в тестовому режимі та доступний за посиланням www.ironshelter.gov.ua.

На сайті вказані адреси всіх укриттів по країні, які уже діють, та тих, які все ще облаштовують. Також там зазначили інформацію скільки коштів витратили на ремонт чи облаштування кожного бомбосховища.

Станом на сьогодні у фонді захисних споруд цивільного захисту є 61 803 сховища. Із них цьогоріч привели до ладу 3 891 об'єкт. Роботи обійшлися у 5,2 мільярди гривень. 

Відео дня

До кінця цього року планують відремонтувати ще 2 956 сховищ. На це запланували витратити ще 1,4 мільярди гривень. Всі сховища облаштовують згідно з безпековими вимогами у рамках проєкту "Залізне укриття".

Укриття на Хмельниччині

Згідно інформації на порталі, в Хмельницькій області є 3 090 сховищ. Цьогоріч завершено ремонти у 900 укриттях. Ще 354 об’єкти цивільного захисту в планах облаштувати. Всього ж на укриття в регіоні витратили 417 769 000 гривень. 

Аби переглянути адреси сховищ досить клікнути по зображенні області. Укриття відкриваються списком. Є також можливість пошуку, але наразі він не завжди спрацьовує. 

Також на сайті є посібник, яким може скористатись кожен, хто хоче облаштувати укриття. У ньому містяться вимоги до розміщення сховищ, місткості, техніки безпеки, санітарно-гігієнічних умов, приклади інтер'єру.

Також у Мінстратегпромі в планах створення додатку, в якому можна було б прокладати детальний маршрут та переглядати актуальну мапу сховищ. Невдовзі інформацію про всі укриття із офіційного порталу обіцяють перенести до "Дії".

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач35

    Майже всі з цих сховищ просто підвали, які завалить коли впаде будова над ними. Імітація.

keyboard_arrow_up