В Хмельницькій області запустили чат-бот "Укриття!". Як ним користуватися (ІНСТРУКЦІЯ)

В Хмельницькій області запустили чат-бот "Укриття!". Як ним користуватися (ІНСТРУКЦІЯ)
Колаж vsim.ua
  • Хмельницька область область — перша, де впроваджують пілотний проєкт щодо доступності укриттів у форматі онлайн. 

  • Тепер через чат-бот можна буде не лише знайти найближче до вас укриття, а й подати інформацію про його доступність та в якому стані воно знаходиться. 

  • Розповідаємо покроково як знайти найближче сховище. 

У Хмельницькій області впроваджують чат-бот "Укриття". Його розробила хмельницька ІТ-компанія  Stfalcon, яка створила додаток “Повітряна тривога” на початку війни. 

Пілотний проєкт є спільною ініціативою Хмельницької обласної військової адміністрації та IT-компанії Stfalcon. А наша область першою в Україні долучилась до цього проекту. Про це на брифінгу розповів перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

Що робить чат-бот “Укриття”

Сергій Тюрін зазначив, що чат-бот "Укриття" виконуватиме дві важливі функції, як для людей, так і для ОВА: 

Відео дня

Власник ІТ-компанії Stfalcon Степан Танасійчук додав, що під час повітряної тривоги у застосунку "Повітряна тривога" буде "випадати" кнопка "Показати найближче укриття". Користувач після кліку на кнопку переходить до даного чат-бота, передає йому свою локацію і одразу отримує інформацію про найближчі укриття у радіусі 3 км. За потреби можна одразу прокласти маршрут до укриття.

— Хоч відповідні служби працюють над тим, щоб забезпечити постійну роботу укриттів, ми, на жаль, не можемо на 100% бути впевненими, чи в даний момент укриття поблизу вас робоче, тому передусім це рекомендаційний бот, — йдеться в повідомленні на сайті компанії. 

Степан Танасійчук пояснює, що потрібно натиснути "показати найближчі укриття". Далі дозволити чат-боту прослідкувати вашу геолокацію. І тоді він покаже найближчі укриття поруч з вами. Натиснувши на локацію, можна побудувати маршрут для пішохода до потрібного укриття.

За словами Тюріна, метою впровадження чат-бота є не лише пошук сховища, а й спільна робота влади та мешканців. 

— Важливо щоб люди швидко могли подивитись де поблизу є укриття. Також здійснювати спільний з органами влади громадський контроль за недоліками укриттів, або їх доступності, чи відчиненні укриття під час повітряної тривоги, — каже Тюрін. 

Як користуватися чат-ботом “Укриття”

Спершу потрібно доєднатися до чат-бота "Укриття" за посиланням

Натиснувши Старт, бот відразу просить передати йому свою геолокацію та надсилає інструкцію як це зробити. 

 

Далі просить надати дозвіл на використання геоданих:

Якщо ваше розташування показує некоректно, то ви можете посунути маркер на карті і отримати інформацію про найближче укриття для будь-якої локації.

Після цього бот показує адреси та мапу з найближчими до вас сховищами та підказками щодо них. Також просить надати оцінку чи відгук цьому сховищу для інших користувачів:

Згодом також планують запроваджувати додаткові сервіси з уточненням категорії укриттів. Доєднатись до чат-бота "Укриття" можна за посиланням

Додамо, Сергій Тюрін також повідомив, що якщо мешканці Хмельниччини прийшли до укриття, а воно виявилось зачинене, то потрібно негайно телефонувати в поліцію та повідомляти всі подробиці. 

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up