“Запах фіалок”, матюки і “привітні” мухи: ревізія туалетів у парках Хмельницького

“Запах фіалок”, матюки і “привітні” мухи: ревізія туалетів у парках Хмельницького
  • Із приходом тепла у парках та скверах міста стало людно. Адже там є де прогулятись і розважитись.
  • Ми вирішили перевірити місця, що користуються не меншою популярністю - туалети.
  • Що там є, як вони працюють і де слід бути обережним, щоб не вступити в лайно, читайте далі.

Про туалет “за мільйон”, що працює біля Дитячого світу, ми вже писали раніше. Там чисто і охайно. Та щоб справити в ньому потребу, слід заплатити 5 гривень.

Саме тому в полі зору журналістів vsim.uа сьогодні були безкоштовні вбиральні в інших людних місцях міста, а саме в парку культури та відпочинку імені М. Чекмана, у сквері ім. Т. Шевченка та в парку ім. І. Франка.

Парк культури та відпочинку імені Михайла Чекмана

Якщо в цьому парку вам закортіло до вбиральні - будьте готові до квесту. Бо ж вказівок з написом “WC” ви не побачите. Та ми все ж відшукали тут дві вбиральні.

Відео дня

Туалет №1

На невеликому цегляному будинку напис: туалет. Знаходиться він за зоокутком.

Тут, як кажуть:  хлопці - направо, дівчата - наліво. Підіймаємось сходами і на зустріч вилітає зграя мух. Мабуть, вітаються.

У кожному туалеті є п’ять відділень. Усі вони без дверей, без унітазу й туалетного паперу. Рукомийників у туалеті також немає, як власне й мила. Смітник можна знайти на виході.

Ще є три вікна, одне з яких вибите. А на стінах вбиральні цілий міні-довідник: пропонують сексуальні послуги, “сахарок” та інше. Та й пахне тут далеко не морозною свіжістю.

Туалет №2

Інший туалет знаходиться неподалік фонтану. Зовні він схожий на свого попередника, про який ми написали вище.

З одного боку - чоловічий, з іншого - жіночий. У кожному з них п’ять відділень. Замість унітазу - дірка в підлозі, кожна з яких брудна. Туалетний папір відсутній. Та й довідник на стінах тут значно менший, ніж у попередній вбиральні. І пахне тут далеко не фіалками.

Всі вікна в туалеті цілі. Смітника та умивальників немає.

Парк імені Івана Франка

Під час прогулянки помічаємо вказівку, що висить на дереві: “WC”. Рухаємось у вказаному напрямку. Заходимо до будівлі й бачимо троє дверей: на одних намальований чоловік, на других - жінка, а на третіх напис: “Для людей з обмеженими можливостями”. Хоч правильніше було б “Для людей з інвалідністю”.

Всередині кожного є три унітази. Всі вони чисті та білі. Туалетного паперу немає. Натомість є рукомийники, смітники, дзеркало, мило та вода. А ще тут приємно пахне.

У жіночому туалеті помічаємо ще одні двері, на них написано: “Жінка з дитиною”. Там є пеленальний столик, окремий умивальник, унітаз та мило.

Вбиральня працює щодня з 9-ої ранку до 9-ої вечора.

Сквер ім. Т. Шевченка

У цьому сквері є чотири біотуалети, що розташовані з боку кінотеатру ім. Т. Шевченка. Один з них - для людей з інвалідністю

Підходимо ближче і помічаємо біля входу лайно. Отож запах біля туалетів відповідний. Всередні вбиральні - залишки лайна. Туалетного паперу та смітників тут немає. Тож перед тим, як зайти, краще озброїтись засобами гігієни.

Туалети працюють щоденно з 9-ої до 19-ої години.

А от “підземний” туалет в сквері Шевченка зачинений на ремонт. Начальник управління ЖКГ Хмельницької міськради Василь Новачок повідомив vsim.ua, що вже готовий проект оновлення цієї громадської вбиральні. Та чи будуть тут робити ремонт цьогоріч, поки невідомо. Чиновник каже, що грошей на це ще не виділили і, можливо, зроблять це вже наступного року.

Читайте також: У центрі Хмельницького відкрили “туалет за мільйон”: що там є і як він працює

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Анна

    Взагалі-то правильно "люди з обмеженими можливостями", тоді як "люди з інвалідністю" вважається дискримінаційним поняттям "совдепа".

    Mari Vushuvka reply Анна

    Ви мене випередили. Хотіла це саме сказати , ще навчаючись в університеті, нам тлумачили ,що правильно "люди з обмеженими можливостями"
  • Борисас Моисеявичюс

    То есть, вы считаете, что постить фото обосранного толчка - это нормально?

    Mari Vushuvka reply Борисас Моисеявичюс

    Підтримую , хоч би кубиками закрили чи розмитим фоном.
  • Svitlana Rusina

    Раніше у туалетах парку Чекмана навіть перегородок не було. Просто дірки. Води там досі нема, бо проблема підвести комунікації.

    Є ще пристойний туалет у зоокуточку. Але, щоб туди потрапити, треба купити квиток у зоокуточок))
  • Вячеслав Киреенков

    Це Эвропа.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:37 Посмертна донорка з Шепетівки врятувала життя чотирьом людям photo_camera 12:04 На Хмельниччині жінка під час обіду зарізала чоловіка 11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up