“Жінка з раком не могла дістатися до лікарні”: що говорили водії та пасажири на мітингу у Хмельницькому

“Жінка з раком не могла дістатися до лікарні”: що говорили водії та пасажири на мітингу у Хмельницькому
  • На мітинг вийшли перевізники, водії та звичайні пасажири.

  • Вони просили відновити  міжміські, міжобласні та міжнародні транспортні перевезення. 

  • Про свої проблеми розповіли  журналістам vsim.ua.

Черговий мітинг через карантин відбувся сьогодні, 13 травня, під стінами Будинку рад. Цього разу на мирну акцію протесту з’їхалися зі всієї області. Протестували перевізники та водії міжміських, міжобласних та міжнародних сполучень. Вони просили відновити транспортні перевезення з 22 травня. 

Підтримати людей, які залишилися без роботи, вийшли й мешканці міста. Вони розповіли про свої проблеми. У когось через відсутність транспорту зникла можливість допомагати батькам, які живуть у селі. Хтось прибув на мітинг із Хмельницького району, бо щодня має їхати на роботу до міста і не має грошей на таксі, а хтось елементарно немає чим дістатися до лікарні.

Про наболіле хмельничани та жителі області розповіли журналістам vsim.ua.

Відео дня

"Ходжу 15 кілометрів пішки"

Пані Люба приїхала на мирний пікет із Розсоші. Жінка працює у Хмельницькому. Робота у неї позмінна. Кожні два-три дні жінка пішки долає 15 кілометрів в сторону міста, щоб потрапити на робоче місце. Каже, що на таксі не накатаєшся, а працювати треба. 

"Я за відновлення роботи транспорту"

Хмельничанин Петро прийшов на мітинг, щоб висловити думку пасажирів. Чоловік має батьків похилого віку у селі. Каже, що немає змоги допомогти стареньким. За два місяці карантину він не виїжджав з міста. Тому просить якнайшвидше відновити міжміські перевезення.

"Всім потрібно працювати"

Юрій - водій автобуса, який здійснює міжнародні перевезення. Чоловік два місяці без роботи. Каже всі заощадження вже вичерпав, а родину годувати треба. За його словами, нелегальні перевізники продовжують курсувати по країні та за її межі. А тим, хто сплачує податки державі, таку можливість не надають. 

Під час прямого ефіру, який журналісти vsim.ua вели з мітингу, водії приміських сполучень розповіли, що до них постійно телефонують пасажири та запитують, коли відновлять рух транспорту. Люди скаржаться водіям, що не мають можливості дістатися до обласного центру, хоча мають в тому неабияку необхідність. 

Так, водій одного з районних центрів області розповів, що нещодавно до нього телефонувала жінка з онкозахворюванням. Вона намагалася якось дістатися до Хмельницького на черговий курс хіміотерапії. В результаті “постукала в усі двері” і залишилася вдома, бо не знайшла транспорту. 

Детальніше про це в записі прямої трансляції

Через ситуацію, яка склалася, перевізники та водії написали звернення до голови ОДА. В ньому просили: 

"Будемо розв'язувати проблему разом"

Лист із цими вимогами організатори акції передали Дмитру Габінету. Він зазначив, що буде усіляко сприяти задоволенню вимог перевізників. Посадовець запропонував створити ініціативну групу та спільно працювати над варіантами виходу із проблеми. Вимоги водіїв та транспортних компаній, голова ОДА обіцяв передати на розгляд до Кабміну. 

"Ми готові йти на компроміси"

Після розмови з головою ОДА, перевізники зазначили, що задоволені результатом. Вони вже домовилися з очільником області про чергову нараду. До неї мають запропонувати свої варіанти роботи громадського транспорту від 22 травня. 

Про результати бесіди організатори акції розповіли пікетувальникам. 

Згодом водії сіли у свої транспортні засоби та колонами рушили на виїзди з міста. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Віталій Малий

    Якщо горить то таксі не відмінили, кому дорого - тролейбуси теж
  • Маічка Падалко

    Щоб не було таких забастовок , районі ради та сільські голови повинні в селах створювати РОБОЧІ МІСЦЯ Це їх робота!!! Нехай в селах аграрні кооперативи створюють, тоді буде дотація і субвенція від держави .Цільові програми тоді на них будуть діяти.Нехай капусту , картоплю, помідори, петрушку вирощують на Закарпатті Чому том діє цільова програма - теплиці від государства і скупка виробленої городньої продукції?? Тоді сільські люди зможуть платити податки в пенсійний, в них буде стаж Податок на сільгоспвиробництво Невеликий, але всеодно це також буде дохід селуЧОМУ ПРИЇЗЖІ З СІЛ ЗАБИРАЮТЬ РОБОТУ В ГОРОДЯН ХМЕЛЬНИЦЬКОГО???

    Олександр Бойко reply Маічка Падалко

    Маічка Падалко село і так на карантині з початку незалежності. Влада все робить в першу і останню чергу для городян. В селі немає магазину, ФАП , один бус на 18 місць на 4 села приїзжає вранці і в обід, про інтернет мовчу за нього тільки гроші береть бо то в пакеті із дзвінками. Максимум 10 недобитих Жигулів мін.на 1000 чол. Швидка взагалі забила на такі села. Ти мабуть на площі перед ОДА живеш або куриш щось заборонене. Ти взагалі притомна?

    Sv Sv reply Маічка Падалко

    Маічка Падалко бідні ви городяни  змушені по заробітках їздити   тому що  село  працює у місті  . Ви хоч при свому розумі ці слова писали?    (про відібрані робочі місця)  
  • Ivanka

    Несмішіть за гасла" людям транспорт", правильно- "перевізникам неконтрольованого бабла"
  • Кирило

    Я проти,такого плану, тут не вгадаєш, сьогодні десь немає спалаху, а потім появиться -одни, який підзаразить 70, он як в Дунаєвцях, небуло-небуло і їх достало.Виходити з карантину потрібно ПОСТУПОВО, щоб не вийшло такої біди як у країнах, які легковпжно віднеслися до цієї проблеми..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:35 Великогабаритні автобуси замінять «маршрутки» у Хмельницькому 15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up