“Живе за рахунок сміття”: що відомо про хмельничанку, яка перетворила квартиру на звалище

“Живе за рахунок сміття”: що відомо про хмельничанку, яка перетворила квартиру на звалище
  • Кілька днів тому рятувальники визволяли із сміттєвої пастки літню жінку.
  • Пенсіонерка застрягла серед відходів у власній квартирі.
  • Що відомо про жінку й чому вона обрала такий спосіб життя, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Незвичайне завдання отримали хмельницькі рятувальники у вівторок, 4 серпня. З-під завалу сміття їм довелося звільняти пенсіонерку. На допомогу ДСНСникам прибули й медики. Вона обстежили жінку після закінчення операції “Сміттєвий полон”.

У той день пенсіонерка на ім’я Надія намагалася потрапити до власної оселі. Повністю зайти до квартири їй так і не вдалося. Причини - купа сміття, що заблокувала вхід. 

“Бабушка, ви застрягли. Ваші ноги коло дверей, а ви в хаті”, - із такими словами працівники “швидкої” допомагали дістати стареньку з-під завалів. Тим часом рятувальники пробрались до помешкання по драбині через балкон. На камеру вони зафіксували, як все відбувалося. 

Відео дня

Смітник у квартирі мав початок ще з балкону. Шлейф із відходів тягнувся прямісінько до дверей, де й перебувала полонена. Після порятунку, її оглянули медики. До лікарні жінку не забрали. А до квартири старенької прибув її син. 

Що відомо про цю сім’ю і чому пенсіонерка живе серед сміття? Відповідь на запитання шукали журналісти vsim.ua.

“Живе за рахунок сміття”

Інцидент трапився в одній з багатоповерхівок на Львівському шосе, неподалік “АТБ”. Тут, на другому поверсі під’їзду №6 в однокімнатній квартирі мешкає пенсіонерка Надія. Живе жінка тут вже 40 років. Більшість сусідів добре її знають. Тож журналістам vsim.ua повідали майже про всю її долю. 

Опинившись поблизу багатоповерхівки ми взялися розшукувати ту саму Надію. Всі сусіди як один вказували на останній під’їзд в будинку. Саме з нього вийшов комунальник в спецформі. На плечах він волочив величезний чорний пакет. Підійшовши ближче, стало зрозуміло - чоловік несе сміття, що складає поблизу багатоповерхівки. 

Нет описания.

Піднявшись на другий поверх, до квартири були відчинені двері. Там перебували троє чоловіків. Одним із них був син пані Надії. Саму жінку вдома застати не вдалося. 

Ми звернулися до сина пенсіонерки, аби він прокоментував подію. Чоловік вийшов на майданчик і став пояснювати:

Згодом в нього задзвонив телефон. Він підняв слухавку, а після від будь-яких коментарів відмовився. Казав, що не має часу і мусить прибирати. Називати своє ім’я він теж не захотів. Заходити до квартири чоловік не дозволив. Натомість з дверей було видно, що сміття в коридорі майже немає. А от в самій кімнаті й досі гора відходів. 

Поки сміття у чорних пакетах виносили на двір, вдалося з’ясувати: син пані Надії вивезе все завтра,7 серпня. Для цього буде винаймати спеціальну автівку.

Розпитати про сусідку Надію ми вирішили в інших мешканців під’їзду. Проте в жодній з трьох квартир двері нам не відчинили. 

Балакучими виявилися сусіди з інших під’їздів. На одній з лавок сиділа жінка. На запитання про пані Надію вона відповіла: “Ця жінка дуже працьовита”.

У цій багатоповерхівці на Львівському шосе “полонена сміття” мешкає вже 40 років. За цей період жінка встигла подружитися із деякими мешканцями. Одна з її подруг - пані Лариса. Жінка теж пенсіонерка. Каже, що із Надією спілкується щодня. Бачила жінку й сьогодні. Мовляв, вона повезла на здачу картон. 

Лариса розповідає, що її подруга неймовірно працьовита. У минулому вона була робітницею на “Катіоні”, а згодом стала продавати кавові напої. Вже у пенсійному віці почала здавати вторсировину. Таким чином, вона отримує прибуток. Адже мізерної пенсії, каже Лариса, на життя не вистачає. 

Мешкає Надія у квартирі сама. Лариса каже, що із чоловіком вона не живе вже давно. А син мешкає у Польщі. Тож постійно бути поряд з мамою не може. 

Нет описания.

Скільки беруть за вторсировину

Ще у 2018 році в Хмельницькому презентували мапу пунктів прийому сировини. Згідно із нею таких в місті є 60. Переглянути їхнє розташування можна тут.  На мапі вони розміщені майже в кожному мікрорайоні.

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті. Адже найближчим часом ми розповімо вам, де за гроші приймають вторсировину в Хмельницькому. 

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Таня Крискевич

    Так на Хотовицького є жінка яка збирає непотріб з смітника, на її поверсі так тхне з дверей що неможливо пройти не закривши носа. Антисанітарія.
  • Маріна Шинкарук

    На Хотовицького теж є така "плюшка",це її балкон
  • Олег

    Таких бабунь по всьому місту вистачає,починаючи з молодого віку, раніше в радянські часи їздила  комунальна машина збираючи використані речі, тому в  молодих пар і в стареньких вони довго не залежувалися у домівках ,маючи з цього щей додатковий прибуток.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up