"Живі" скульптури і новий путівник: як у Хмельницькому відкривали туристичний сезон

"Живі" скульптури і новий путівник: як у Хмельницькому відкривали туристичний сезон
  • Без пафосу та довгих промов на Проскурівській відкривали туристичний сезон. 
  • Представили новий путівник Хмельницьким, а містяни могли зробити фото з "живими" скульптурами видатних проскурівчан. 
  • Для охочих поринути в історію міста провели віртуальну екскурсію та цікаву лекцію. 

Відкриття туристичного сезону запланували на сьогодні, 12 травня. Ще до обіду неподалік музею історії міста, що на Проскурівській, розвішали фотографії Хмельницького. Зробили порівняння - фото у далекі 60-70-ті роки і зараз. Чимало хмельничан затримувались біля експозиції і дивувались, як змінилось місто. 

Рівно о 14:30 стартувало офіційне відкриття. Хмельничанам представили оновлений туристичний путівник містом. З однієї сторони зобразили карту центральної частини Хмельницького. Там позначені найцікавіші пам'ятники, а також історичні будівлі.

Відео дня

З іншого боку путівника - контактна інформація про музеї, кінотеатри, храми, а також ресторани і готелі у Хмельницькому. Проте, де його будуть розповсюджувати, поки не кажуть. Мовляв, все ще у розробці. 

- Ми оновили і удосконалили той путівник, який був представлений декілька років тому. З'являються нові місця і їх потрібно додавати. Зараз він матиме назву "Мапа цікавинок Хмельницького", - каже начальник управління культури і туризму Хмельницької міськради Артем Ромасюков. 

Новим об'єктом для фото сьогодні, 12 травня, були "живі" скульптури видатних людей, які пов'язані з Проскуровом. Це і видатна акторка Катерина Рубчакова, яка перед своєю смертю виступала у театрі Шильмана в Проскурові, і Микола Сікора, який випустив проскурівські гроші - бони. Найбільше вразила усіх "жива" скульптура видатного проскурівського бандуриста Костя Місевича. Хмельничани могли побачити історика Михайла Грушевського, який зупинявся у Проскурові, гетьмана Богдана Хмельницького, на честь якого назвали місто, проскурівського міщанина Соломона Барака, а також італійського архітектора Бернардо Морандо, який перебудував Плоскирівський замок. В ролі "живих" скульптур були актори з Рівного. 

Кость Місевич
Бернардо Морандо
Соломон Барак
Микола Сікора
Богдан Хмельницький
Михайло Грушевський
Катерина Рубчакова

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • толік

    І скільки грошей вбухали в це знову? Тарифи для чого підняли? На розваги не шкода грошей, а тарифи в місті піднімають.
  • Наталия Каратеева

    чудово
  • Любов Сердунич

    Молодці! Але "проскурівЦІВ", а не "-чан". І "МАПА" (а не "карта")...
  • Микола Данилюк

    Супер
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:40 Великий футбол повернувся у Хмельницький: як перемагало Поділля photo_camera 16:13 Храм у Деражнянській громаді офіційно перейшов до ПЦУ 15:35 Великогабаритні автобуси замінять «маршрутки» у Хмельницькому 15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up