Змели, як сміття. Центральні вулиці Хмельницького розчистили від реклами

Змели, як сміття. Центральні вулиці Хмельницького розчистили від реклами
  • Міська рада взялась за підприємців. 
  • Поки всі спали, з центральних вулиць “змели” рекламні конструкції. 
  • В архітектурі кажуть – далі буде. Наступні рейди обіцяють вже за місяць.

Вслід за показовим знесенням гаражів, комунальники взялись і за рекламу. Чиновники дали вказівку розчистити центр міста від штендерів і виносних конструкцій. Під «приціл» потрапили ті власники зовнішньої реклами, які не підписали договору з міською радою. Підприємці не мали дозволу на встановлення конструкцій і не платили грошей до бюджету. Попереджали їх впродовж двох місяців. Принаймні, так говорять у міській раді. Вже після цього почали діяти радикально.

Не платили
Сьогодні, 23 червня, незаконно встановлену рекламу прибирали на Кам’янецькій, Подільській і частині Проскурівської. Чистку вирішили провести близько сьомої ранку, коли у підприємців ще не почався робочий день. Завершили менше ніж за дві години. Жоден з них захищати свою власність на це дійство так і не прийшов. Як і вчора, 22 червня, коли на Кармелюка зносили незаконні гаражі, слідкував за процесом директор департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Олександр Чорнієвич. Каже, власників рекламних конструкцій попереджали два місяці. Але ті не відреагували і вимоги не виконали.

- Був виданий наказ по управлінню архітектури щодо проведення демонтажу незаконно встановлених конструкцій. Незаконними вважаються ті, в яких немає договірних відносин з міською радою. Разом з управлінням екології та благоустрою надавали попередження протягом останніх двох місяців. Люди ті вимоги не виконали. Тому був здійснений демонтаж, - пояснює Олександр Чорнієвич.

Відео дня

За його словами, підприємці залишила рекламні конструкції на ніч, що є порушенням. Навіть ті, хто має договір, зобов’язані прибирати свою рекламу після закінчення робочого дня і виставляти на початку. Це прописано у договорі про правила розміщення цих виносних конструкцій.

Обходиться без суду

Зібрали повну машину щитів 

Як виявилось, власники не уклали договорів з управлінням архітектури. Усі документи готують у відділі, що спеціалізується на рекламі. Такий договір дає законність конструкціям. Підприємці їх не мали і, відповідно, не платили коштів місту. Скільки ж заборгували – в мерії не кажуть. Чиновники кажуть, аби знести штендер, судового рішення не потрібно.

-Ми прибрали це як вуличне сміття. Це не є капітальна споруда. Якщо договорів немає, то власники до бюджету коштів не сплачували. Сам демонтаж обійшовся до тисячі гривень. Тут були задіяні сили комунального підприємства по зеленому будівництву, - говорить директор департаменту. 
Чиновники кажуть, ситуацію моніторять або ж мають моніторити в управлінні благоустрою та в архітектурі. Черговий рейд обіцяють провести вже в липні – серпні. 

Повернути знесену конструкцію можливо


Роман Рачок, адвокат “Подільської правової ліги”
Демонтувати рекламну конструкцію можуть, коли неможливо встановити власника або ж в тому випадку, коли її встановили самовільно. Є ще випадки, коли закінчився термін дії дозволу чи технічні характеристики не відповідали виданому дозволу. Зносять штендери згідно договору або ж за рішенням суду. Підприємець може повернути собі знесену рекламну конструкцію. Для цього потрібно мати такі документи: 

  • заяву на ім'я керівника робочого органу про повернення демонтованої спеціальної конструкції;
  • документ, що підтверджує право власності на конструкцію;
  • документ, що підтверджує оплату витрат КП по зеленому будівництву і благоустрою міста, які пішли на демонтаж.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Хмельничанин

    подивіться на центр міст - це ж жахливо. Вся Проскурівська в рекламі, вивісках. Як так можна спаплюжити історичні пам*ятку. КУди дивиться ВЛАДА??????

    Leonid Shatcilo reply Хмельничанин

    подивіться на Нью Йорк, все місто в рекламі і вивісках а збирають з реклами майже бюджет України (одне місто!!!) от лапухи :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up