Змінений проект фонтану і будівництво зупинки: що зробили на привокзальній площі

Змінений проект фонтану і будівництво зупинки: що зробили на привокзальній площі
  • На реконструкцію площі і фонтану з бюджету виділили майже 2 мільйони гривень
  • Ще за 220 тисяч будують зупинку громадського транспорту.
  • На площі вистелять плитку, встановлять нові лавочки і освітлення.

Новий етап реконструкції привокзальної площі розпочався навесні 2017-ого. Раніше зробили транспортну кишеню і практично непомітні оку косметичні ремонти. Після цього довгий час роботи не проводилися. В міській раді жалілися, що не можуть віднайти підрядника. До роботи знову взялися лише цього року. Погодився на реконструкцію ПП “Бусел”

Спочатку взялися за фонтан. Після оприлюднення проекту в соцмережі начальником управління ЖКГ, хмельничани почали критикувати його. Роботи знову призупинилися. Поновилися вони після розробки нового проекту.

 - Ми замовили новий проект. Змінили зовнішній вигляд. Відповідно зросла вартість. Вона б і так була більшою. Підрядник мав право на корегування ціни, бо проект розроблявся ще в 2016 році, - прокоментував vsim.ua начальник управління ЖКГ Хмельницької міськради Василь Новачок.

Відео дня

Нового проекту Василь Новачок поки не показує. На прохання журналіста показати його сказав, що фото чи іншого графічного зображення у нього немає.

Сьогодні, 30 червня, роботи над новим фонтаном не велися. В УЖКГ кажуть, що зробили підготовчі роботи вже за новим проектом.

- Залили бетон. Робимо підготовку для підключення комунікацій. Замовили необхідне устаткування і чекаємо, поки його доставлять. Це не хліб, який можна прийти і купити в магазині, - прокоментував vsim.ua заступник начальника управління з питань комунального господарства УЖКГ Віталій Гурський.

Неподалік від фонтану підготовлюють поверхню. Тут будуть стелити нову плитку. Вона буде червонуватого кольору, як та, що навколо фонтану.

Подекуди вже встановили нові лавочки. Деякі ще заховані за парканом, який огороджує майбутній фонтан. За словами Віталія Гурського, поряд із новими лавками, стоятимуть старі. Їх мають відремонтувати.


Практично завершили будівництво зупинки, з якої їде транспорт в сторону Ракового. Встановили металевий каркас. На який мають прикріпити прозорі стінки і накриття. В ЖКГ кажуть, що в майбутньому на зупинці можуть вчепити інформаційне табло. На ньому буде онлайн-інформація про рух тролейбусів і маршруток.

Нагадаємо, що довгий час частину площі біля дороги займав стихійний ринок. Торговці ніяк не хотіли полишати свої місця. Навіть виходили на протест. Ринку не відстояли. Лише в червні цього року розпочали стелити плитку на місці, де був ринок.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Правда

    Базарників розігнати вдалось, а бізнес лохотронщиків ігрових автоматів так і процвітає. Та й цигани як тосувалися на площі так і ніде не ділись за і зробити для них душ за 2 млн.грн.
  • Мастер Автополив

    Пусть уже облагораживают площадь. Это же лицо города. Еще бы вокзал хотя бы перекрасить в какой-то жизнеутверждающий цвет. Эта серость навевает депрессию.
  • Pan Włodek

    Сама остановка (навес и скамейки) маловата для того количества пассажиров, которые там обычно стоят. Можно было сделать пошире, тем более место позволяет.

    IGOR reply Pan Włodek

    100%

    А можно было просто навес соорудить, но большой... А так получается, что во время дождя, кто не успел, тот опоздал...
  • IGOR

    Лавки с разделителями! Вот реально молодцы те, кто это придумал!

    Мне напомнило "Кошкин дом": "А это стул на нём сидят, а это стол, за ним едят"...

    Так и лавки - на них надо сидеть, а не лежать, в то время, как люди может и хотели бы сесть, но всё занято "лежбищем". Очень правильное решение! И цветовое решение жёло-чёрное очень красивое, выглядит современно, а не как в детских садах... А остановка какая-то маломерная, очень маленькая, для 4-5 человек....

    Сергій Якубенко reply IGOR

    лавочки дость непогані. а зупинка явно не за 220 тисяч. це гон

    IGOR reply Сергій Якубенко

    Как и всё, что строится/делается в нашем городе... Все ценники на такого рода "благоустройство" завышены в разы, разница в карманы... А до это привокзальная площадь получила "косметический ремонт" за 2 миллиона! Вот это реально гон! За что?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток 13:42 10 тисяч доларів за непридатність до служби: схема від представниці ТЦК і стоматолога photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up