Зміни до ПДР і звільнення невакцинованих: що зміниться для українців у листопаді

Зміни до ПДР і звільнення невакцинованих: що зміниться для українців у листопаді
Фото - Інтерфакс
  • Дізнавайтесь про зміни, які торкнуться українців цього місяця.

Від сьогодні, 1 листопада, в Україні починають діяти нові правила дорожнього руху. А невакциновані працівники будуть відсторонені від роботи. Дізнавайте про зміни, які торкнуться українців, в тому числі і хмельничан у листопаді. 

Що зміниться у листопаді:

Відсторонення від роботи для невакцинованих

Відео дня

Освітяни і держслужбовці в числі перших, від кого чекають повної вакцинації проти COVID. Наразі у МОЗ заявили про те, що невакцинованих працівників відсторонять від роботи. Про це інформує ВВС. Україна. Як йдеться у повідомленні, нещеплених освітян і працівників державних бюджетних установ не допускатимуть до роботи з 8 листопада. Відповідальними за виконання постанови Кабміну будуть керівники таких працівників. Зокрема, мова йде про працівників освіти всіх форм власності, центральних та місцевих органів влади та їхніх підрозділів, соціальних закладів, а також державних підприємств і організацій, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави.

У постанові уряду йдеться, що за такими працівниками зберігається місце роботи, а зарплата буде виплачуватись за відпрацьований час.

Нові правила ПДР

Від сьогодні, 1 листопада, в Україні почнуть діяти нові правила дорожнього руху. До слова, найбільше змін торкнеться велосипедистів. Зокрема, мова йде про нові дорожні знаки, правила зупинки і стоянки автомобілів, нове визначення велосипедної доріжки. Окрім цього, у змінах буде поняття "велосипедної смуги" і "велосипедного переїзду". На дорогах планують облаштувати діагональні пішохідні переходи, які дозволяють перетинати проїжджу частину навскоси. До чорно-білої розмітки переходів додається жовто-червона, яка означатиме аварійно небезпечну ділянку.
Важливим для водіїв стане обмеження швидкості за межами населених пунктів. Воно регулюватиметься шириною розмітки.

Що зміниться для власників “євроблях”:
Цього місяця завершується термін пільгового розмитнення автомобілів на єврономерах. Після 10 листопада власників і водіїв “євроблях” почнуть штрафувати за нерозмитнення. Суми немаленькі. Загалом власникам за такі порушення "світить" до 170 тисяч гривень. 
 
"Дія" і нові послуги:
У застосунку “Дія” цього місяця з'являться нові послуги. У Міністерстві цифрової інформації анонсували, що це буде отримання субсидій, призначення пенсій та послуги для внутрішньо переміщених осіб.
 
Відтепер для отримання субсидії не потрібно буде приходити в ЦНАП, аби довести право на субсидію - тепер це буде автоматизовано. А для того, щоб отримувати пенсію, достатньо буде зареєструватися в "Дії". Переселенці також можуть оновлювати інформацію в додатку, аби отримувати необхідну допомогу від держави. 


Читайте також: Як згенерувати COVID-сертифікат в “Дії”: пояснення МОЗ


 
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Lily Glory

    Нова завуальована форма геноциду та голодомору в сучасному цивілізованому світі. Дожились((((

    Юрій Гудок reply Lily Glory

    Вас вбивають? Тікайте в Польшу))). Зрозумієте що не все так погано було). Там вас нагодують. Помиють
  • Юрій Гудок

    Зза кордоном без вакцинації навіть з дому можна не виходити. Просто без неї нікуди! Тому там не має зараз червоних зон. Хто проти вакцинації з ним не граються. Є звичайно хто проти вакцини але їх мало. Одиничні мітинги. Не вакцинуватись то відразу великі обмеження. А у нас лохобози задумали що їм все можна і ходять зривають вакцинацію. Не хочете то чемодани і в Росію

    Ольга Сомко reply Юрій Гудок

    там ніхто ні з ким не панькається з тими хто не вакцинований. Не хочеш все звільнення і вхід заборонено. Це у нас тільки цей дитячий садок. Тому дай а тому не дай
  • Юрій Гудок

    Якщо особа не вакцинувалась і не хоче то її треба звільняти однозначно обов'язково
  • Lena Selezneva

    Вакцинация у нас добровольная,но с работы если шо мы вас похерим.
    Конституция? Не,не слышали.

keyboard_arrow_up