"Знак якості": Хмельницький отримав найвищу нагороду Ради Європи

"Знак якості": Хмельницький отримав найвищу нагороду Ради Європи
  • Хмельницький отримав Приз Європи.
  • Це найвища нагорода ПАРЄ для міст з європейськими цінностями.
  • Як це вплине на життя хмельничан?

 

Представник Парламентської Ради Європи Кястутіс Масюліс вручив міському голові Хмельницького Приз Європи. Церемонія нагородження відбулася сьогодні, 24 вересня 2021 року, на площі перед кінотеатром Шевченка. Серед присутніх були делегати з міст-побратимів Хмельницького в Польщі, Румунії, Фінляндії та Туреччині.

Напередодні в тротуарну плитку перед кінотеатром вмонтували пам'ятний знак - синю плиту з QR-кодом. Відсканувавши його, можна побачити віртуальну 3D модель Призу на екрані смартфона.

Знак якості

  • Відео дня
    /li>

За його словами, для міста це, передусім, “знак якості”, підтвердження його європейського курсу.

З рук посадовця міський голова отримав диплом, пам'ятну медаль та чек на суму 20 000 євро. Гроші, за його словами, витратять на підтримку молодіжної політики, зокрема, на поїздки молоді до європейських країн.

Європейська першість

Щоб отримати Приз, потрібно було здобути три попередніх нагороди - Європейський диплом, Прапор Честі та Дошку Пошани. Хмельницькому їх присудили у 2015, 2017 та 2019 роках.

В Україні Хмельницький став третім містом, що нагороджені Призом Європи. У 2010 році нагороду отримав Харків, а в 2018 - Івано-Франківськ. Серед інших міст переможцями конкурсу були Люблін, Анкара, Сантьяго-де-Компостела, Дрезден та багато інших. Торік нагороду отримав французький муніципалітет Амії.

Довідково.

Pада Європи - це міжнародна організація, заснована в 1949 році. Її штаб-квартира розташована у Страсбурзі, Франція. Організація об’єднує 47 європейських держав. Її місія полягає в сприянні розвитку демократії, захисті прав людини та верховенства права в Європі.

Приз Європи - це відзнака Парламентської Асамблеї Ради Європи, яку присуджують містам за поширення європейських ідеалів. Заснували нагороду в 1955 році. 

Приз можуть отримати міста чи муніципалітети кожної з держав, яка є членом Ради. Для цього їм потрібно подати заявку з офіційним листом від мера міста та звітом. У звіті мають бути описані

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Тамара Райко

    Дуже важлива новина для хмельничан. А особливо раділи освітяни, які після роботи в п'ятницю захотіли не додому до сім'ї, а стояти в холоді, щоб радіти разом з мером.
  • ЧитачЧитачів

    Гроші, (20 тис. євро) витратять на підтримку молодіжної політики, зокрема, на поїздки молоді до європейських країн.
    Тобто, діти чиновників поїдуть на відпочинок.
  • Лариса Крентовская

    Приємно, але цікаво за яку якість ?
  • Сергій Кізілов

    показушники

keyboard_arrow_up