Знущання над коровою в Хмельницькому районі: що відомо

Знущання над коровою в Хмельницькому районі: що відомо
Фото надав Ярослав
  • Знесилену корову біля дороги помітив місцевий мешканець, коли їхав на роботу.
  • З’ясувалося, що невідомі волокли тварину за трактором.
  • Розповідаємо подробиці.

Все сталося у суботу, 27 травня, в Антонінській громаді, що в Хмельницькому районі. Близько 19 години місцевий мешканець, на ім’я Ярослав, їхав на роботу. Неподалік дороги чоловік помітив корову. Вона лежала знесиленою. 

Місцеві кажуть про крадіжку чотирьох корів

Ярослав спершу подумав, що тварина відбилася від пасовища і їй стало зле. Став шукати власників. Дзвонив у найближчі села від місця події. Та там господарів знайти не вдавалося. 

- Знайшов корівку, коли їхав на роботу через польову дорогу. А саме на відрізку, як їхати з Антонін на Якимівці. Проїжджав і помітив, що вона лежить біля поля. Зупинився. Я думав, може, вона з пасовища прийшла. Може, прихворіла і їй погано. Хотів зігнати, а вона не підіймалася. Тоді зрозумів, що вона сама не підійметься і не піде. Став дзвонити в найближчі села, щоб знайти власників. У своє село Якимівці теж дзвонив. Питав, чи ніхто не шукає корову. Тоді сфотографував тварину і опублікував фото у місцевих пабліках у Facebook. Так і знайшлися власники. Вони з Антонін. Я й не думав, що корова може бути звідти. Бо це селище трохи далі від місця, де було знайдено тварину, - каже Ярослав. 

Відео дня

Нет описания фото.

Власники з Антонін приїхали й забрали тварину, - додає Ярослав. Тоді стали відомі деталі того, як знесилена корова опинилася далеко від дому. Чоловік розповідає - це була спроба крадіжки. Мовляв, у громаді кажуть, що до цього причетні особи з села Печеське у Хмельницькому районі. Невідомі хотіли викрасти з різних господарств чотирьох корів. Їх підібрали на пасовищах. Вели тварин за трактором. Три з них дорогою відчепилися. Одна - залишилася. Саме та, яку знайшов Ярослав.

За словами чоловіка, корову певний час вели за трактором. Згодом вона втратила сили й впала. А сліди на дорозі свідчать про те, що якийсь час її тягнули. Пізніше виявилося, що тварина вагітна.

Ярослав каже, що того дня повідомив про все, що сталося, поліцейському офіцеру громади. Самі ж власники дуже вдячні чоловікові, що він допоміг знайти тварину.

Корова жива

У спільноті Антонінська громада у Facebook місцеві повідомляють, що корова жива. Зараз займаються її лікуванням. Водночас люди обурені таким ставленням до тварини. Тих, хто волік її за трактором, називають “нелюдами та маніяками”. 

Журналістка vsim.ua звернулася за коментарем щодо вище описаних подій до Хмельницького районного управління поліції. Інспектор з комунікації Віра Мазур повідомила, що повідомлення зареєстроване. Вчора, 28 травня, на місце виїжджали працівники поліції. Наразі триває перевірка, у ході якої будуть з’ясовані всі обставини події. 

Читайте також: Ще один храм у Теофіпольській громаді перейшов до ПЦУ. І знову без священника

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (65)
  • Оксана Франчук

    Якби винуватців привселюдно,хоча б раз,карали ,як слід - то такого б менше траплялось.Шкода,що є такі люди,якщо ще можна ,так назвати.Добро переможе зло!!!!!
  • Андрей Кузнецов

    Покажiть морду дебiла!!!
  • Вера Левченко

    Нема слiв !Тварюки!
  • Olga Khmelevskaya

    Це ж яким треба бути вилупком, аби вчинити таке з живою істотою?! Може марне сподіватися на суди та справедливе покарання? Навіть якщо знайдуть падлюк, ну дадуть якісь маленький штраф та й відпустять. Ото треба віддавати їх у руки громади - око за око. Потягати одного з іншим за трактором на мотузці, а як виживе то хай все життя лікується

keyboard_arrow_up