Зробити мистецтво зрозумілим: для хмельничан відкрили перший арт-центр "MASLO"

Зробити мистецтво зрозумілим: для хмельничан відкрили перший арт-центр "MASLO"
  • Хмельничанам пропонують зустрітись із сучасним мистецтвом.
  • У Хмельницькому створили арт-середовище, де всі охочі можуть торкнутись прекрасного.
  • Для співпраці кличуть і молодих художників, якщо ті амбітні і креативні.

 

Хмельничан хочуть наблизити до сучасного мистецтва. Аби об'єднати однодумців, в місті створили перший арт-центр "MASLO". Вперше свої двері для відвідувачів простір відкрив сьогодні, 12 березня. 

Саме сьогодні охочі могли познайомитись з творчістю одразу кількох митців. У день відкриття стартував перший проект галереї «Яким ти бачиш цей колір?» київської художниці-абстракціоністки Олени Кузнєцової та львівського скульптура Тараса Поповича.

Як розповідає мистецтвознавець Катерина Носко, основна мета арт-центру - популяризувати сучасне мистецтво і зробити його зрозумілим.

Відео дня

- Відбулось відкриття середовища, де ми можемо не лише зустрітися з сучасним мистецтвом. Ми плануємо акумулювати навколо себе творчих особистостей, об'єднати різні ініціативи і дати можливість цим ініціативам бути реалізованими, - каже Катерина Носко.

Для співпраці будуть запрошувати і молодих художників. Щоправда, лише тих, хто відповідатиме стратегії арт-центру. Окрім того, організатори запланували у майбутньому проведення різних лекцій, майстер-класів. В межах простору "MASLO" окрім виставкового, буде  зона для читання, бібліотека, тераса та творча майстерня, а також в планах - зустрічі з митцями і письменниками.

Арт-центр працює щодня з 10:00 по 19:00. У вихідні – з 12:00 до 17:00. Знаходиться за адресою: Старокостянтинівське шосе, 20/3. Організатори зазначають, поки вхід безкоштовний. Якщо в майбутньому будуть заплановані майстер-класи чи тематичні зустрічі, вхід буде на платній основі. Про це повідомлятимуть в анонсах. Слідкуйте за оновленнями зі vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Tatyana Lyubenchuk

    Вхід безкоштовний?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:38 150 вулиць без світла: де вимикатимуть електрику наступного тижня у Хмельницькому 16:41 У Хмельницькому затримали двох юнаків з наркотиками, – поліція 15:51 Кам’янчанин лаявся на стареньку матір і отримав за це вирок 15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up