Зробити ремонт і електронну чергу. Що обіцяють новопризначені керівники поліклінік

Зробити ремонт і електронну чергу. Що обіцяють новопризначені керівники поліклінік
  • Поліклініки №2 і №4 отримали нових керівників.
  • Новопризначені головні лікарі вже познайомились з колективом і поділилися планами.
  • Що хочуть змінити у медзакладах і за що візьмуться в першу чергу, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Вікторія Куниця відсьогодні, 21 березня, очолила поліклініку №4. Раніше була лікарем-нефрологом у другій. Каже, планів та ідей багато. Однак спершу хоче розібратись з організаційними питаннями. Свій робочий день почала із тривалої наради із заступниками. На запитання, за що візьметься в першу чергу, скромно відповідає – говорити зарано. Мовляв, і розташування кабінетів ще не вивчила. 


- Проблеми в поліклініці є. Мабуть, завжди вони стосуються фінансів. Треба привести все в порядок, десь зробити ремонт, дещо впорядкувати облаштування кабінетів. Це якісь ремонтні, сантехнічні роботи. Щодо колективу, то його  ще не вивчила. Але видно, що професійний, невеликий, але спрацьований. Думаю, невеличкі корекції в загальних принципах роботи зроблять нас гарною поліклінікою. Після балансової комісії буду знати, за що візьмусь. Переколочувати весь штат і колектив не буду, - говорить Вікторія Куниця. 
Окрім того, новопризначений головний лікар каже, працюватимуть над електронними чергами і над тим, аби налагодити співпрацю з первинною ланкою. 
- Ми мусимо допомагати одне одного допоки реформа увійде на завершений етап, коли будуть прямі потоки коштів, коли запрацює електронний реєстр пацієнтів і запис на прийом. Спочату зменшимо черги біля кабінетів лікарів. Вивчимо проблемні ситуації в колективі. В нас зараз залишились лише вузькі спеціалісти. Первинна ланка від’єдналась. Тому зараз мусимо розділити територіально, виділити кабінети. Треба буде поміняти розташування в поліклініці. Доступ до сімейних лікарів пацієнтам має бути зручним.
Очільник поліклініки №2 теж лише сьогодні приступив до виконання нових обов’язків. Щоправда, виявився не таким охочим до спілкування. Павло Рошко 13 років працював лікарем-урологом у цій ж поліклініці. Попри те, що слабкі місця і недоліки медзакладу йому знайомі, розповідати про них не хоче. Як і про те, що буде змінювати, будучи на посаді головного лікаря. Додає, хорошим варіантом бачить запровадження електронного запису пацієнтів. В ідеалі – до кінця цього року. Однак, каже, це навряд зможе зменшити кількість «живої» черги під кабінетами. 


- Коли є справді якась ідея, яку ти хочеш довести до кінця, то чим більше ти про неї говориш, тим менше шансів втілити її. З приводу фінансування, важко зараз порахувати, адже потрібно конкретно мати реєстр пацієнтів. Щоб була правдива статистика, не та, якою до цього часу користуються. Я ж не можу витягнути гроші з кишені чи сказати, хочу купити. Якщо це нове обладнання, треба чітко бачити план – для чого, чи воно доцільне, а не так, бо мені захотілось. Є певні плани, але поки я їх буду тримати при собі, - каже Павло Рошко. 

Відео дня

Головний лікар говорить, що електронна черга буде діяти і в поліклініці №2. Хоче, аби система запрацювала до кінця року. 
- Черга – справа штучна. Якщо пацієнти хочуть потрапити до лікаря, вони все одно будуть туди йти. Ми ще прийдемо до того, щоб все було зрозуміло і черги можна було розвести. На цьому етапі поки тестування, спроби і пошук кращих варіантів. Молоде покоління швидко до цього звикне, а от старші, які йдуть сюди задля спілкування, пожалітись на життя лікарю, вони нікуди не дінуться. І ми їх не змусимо. Навіть якщо термінал поставимо, - каже головний лікар.  

Нагадаємо, попередніх керівників обох поліклінік звільнили 15 лютого. Причина - у головних лікарів Наталії Романовської а Наталії Машевської закінчились терміни контрактів. Свої обов’язки лікарі виконували до 2 березня. Розпорядження про призначення нових керівників з’явилось на сайті міської ради 20 березня. Вже сьогодні 21 березня, головні лікарі приступили до виконання своїх нових обов’язків

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up