Зробив дорогу з кукурудзяного поля: комбайнеру з Чемеровеччини присудили штраф за зіпсований урожай

Зробив дорогу з кукурудзяного поля: комбайнеру з Чемеровеччини присудили штраф за зіпсований урожай
Фото ілюстративне
  • Сума усіх відшкодувань складає майже 50 тисяч гривень.

Приватне підприємство “Кочубіїівське” звернулось з позовом до суду. Адже 13 жовтня 2021 року охоронці підприємства під час об’їзду полів помітили, що в селі Степанівка Чемеровецької ОТГ на орендованих земельних ділянках площею близько 0,30 гектара знищено урожай кукурудзи. Пошкоджено зернові було комбайном. Поліція з’ясувала, що це зробив місцевий житель. Однак, складу кримінального правопорушення, кажуть правоохоронці, в його діях немає. 

Чоловік визнав, що знищив урожай кукурудзи – проїхав комбайном тією ділянкою, бо там з 2017 року була дорога. Проте зауважив, що довжина її вдвічі менша – 500 метрів, а не 1000, як вказав підприємець. Поліцейським під час встановлення обставин справи він пояснив, що також займається вирощуванням сільськогосподарських культур й дорогу, що вела до його засіяного соєю паю, переорали, тому він поїхав комбайном через кукурудзяне поле. 

Приватне підприємство розрахувало вартість знищеного урожаю кукурудзи – це 31442 гривні, однак відповідач відшкодовувати збитки добровільно не хоче, А позов визнав лише частково. 

Відео дня

Суд встановив, що відповідач дійсно причетний до пошкодження урожаю кукурудзи. Площу знищених зернових визначала ліцензована землевпорядна організація.

В результаті суд стягнув на користь ПП “Кочубіївське” із відповідача 31442 гривні на відшкодування матеріальної шкоди. Також чоловік повинен відшкодувати позивачеві ще 15000 гривень витрат на професійну правничу допомогу й 1500 гривень – на залучення спеціаліста-землевпорядника, повідомляють у прес службі Хмельницького апеляційного суду.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Lyubov Denysyuk

    Це як можна було переорати дорогу????
    Взавтра всі це захочуть зробити. І що тоді буде вирішувати суд????  
    Дорога то є дорога!!!!
  • Владислав Котоний

    А коли з дороги та іншої комунальної власності роблять поле, бо то просто комусь вигідно, то норм)
  • Олег Тарчинський

    До кожного паю має бути дорога. Якщо її засіяли,то комбайн мав перелетіти? Хто більше заплатив, той і виграв суд.
  • Андрей Кузнецов

    Божэ який щирий i добрий😅

keyboard_arrow_up