“Щомісяця відкладаю 20% доходу”: мандрівні лайфхаки від хмельницького чиновника Бондаренка

“Щомісяця відкладаю 20% доходу”: мандрівні лайфхаки від хмельницького чиновника Бондаренка
  • Андрій Бондаренко подорожує 15 років.
  • Він знає як накопичити гроші, коли придбати квитки і де зекономити. 
  • Про власні мандрівні лайфхаки чиновник розповів  журналістам vsim.ua.

Андрій Бондаренко  - мандрівник зі стажем. Він відвідав 56 країн і сміливо називає себе фанатом. Чоловік накопичив за роки не лише повно вражень, а й безліч лайфхаків. 

У скарбниці його подорожей Африка, Азія та країни Європи. Востаннє він  подорожував протилежним боком земної кулі - Океанією. Там Андрій провів майже три тижні та витратив більше трьох тисяч доларів.

До якої б країни чоловік не планував подорож - готується до неї завжди однаково. За 4-6 місяців він починає складати маршрут, накопичувати кошти та моніторити вартість квитків. Своїм подорожам Андрій завжди надає особливого змісту. Зізнається, що мандри - це все його життя. Тому пізнавати світ він радить всім. Як почати подорожувати і де взяти на це гроші, читайте далі. 

Відео дня

“Щомісяця відкладаю 20% свого доходу”

Чому люди не подорожують? Андрій каже, що на це питання є кілька відповідей. Мовляв, насправді причини у всіх однакові. Серед найпопулярніших - відсутність грошей, часу, компанії або незнання іноземних мов. Та ці проблеми, за словами Андрія, є надуманими. Адже рушієм всього завжди є бажання. Ну і, звісно, варто внести у життя кілька нових звичок. Саме вони й стануть запорукою подорожей. 

Перше, що рекомендує досвідчений мандрівник -  це дошка візуалізації. На ній варто розмістити плани на найближчих два роки. Розмістити її cлід на видному місці. Андрій зізнається, що і сам має таку. 

  • В центрі дошки моя сім’я. Адже це найважливіше, що в мене є. А навколо - країни, які я планую відвідати у найближчі кілька років. Там в мене є Малі, Ріо-де-Жанейро, Ефіопія, найвища вершина - Еверест, Нова Гвінея, Острів Пасхи і так далі - каже Андрій Бондаренко. . 

Наступним кроком є постійний моніторинг сторінок із авіаквитками. Адже там можна натрапити на смішні ціни. Якщо ж невисока вартість співпадатиме із напрямком вашої мрії - залишиться лише придбати квиток. Андрій радить робити це за 4-6 місяців. Мовляв, за цей час можна буде назбирати гроші на саму поїздку. 

  • На подорожі я щомісяця відкладаю 20% свого доходу. Квитки я купую за 4-6 місяців. Це дешевше і до того ж при купівлі спершу одного сегменту, згодом доведеться  витратити кошти лише на готелі та їжу. Тобто основну частину видатків ти несеш до того, як поїхав. Однак якщо не вдалося накопичити достатньої суми - це не привід не їхати. В мене було кілька ситуацій у житті, коли закінчувались гроші. Наприклад, у 2005 році я по суші подорожував у Єгипет. І в мене не вистачило грошей на дорогу назад. Тоді я так набрид персоналу, що вони запихнули мене в літак і я полетів додому - розповідає Андрій Бондаренко.   

Щодо фінансування власних подорожей, Андрій радить забути про міф, що подорожувати можна без грошей. Натомість під час поїздок він рекомендує дотримуватися кількох порад, які значно зекономлять мандрівний бюджет. 

Наприклад, “жити на широку ногу” в подорожах не варто. Андрій і сам часто-густо ночує в хостелах. За його словами, дискомфорт у такому житлі не відчувається. Адже коли людина перебуває серед краси, то звикнути до 15-ти сусідів можна з легкістю. Мовляв, якщо за вікном вулкан - то тобі буде комфортно будь-де.

Харчуватися у мандрівці Андрій радить лише там, де їдять самі місцеві. Як правило, там і смачніше, і значно дешевше. 

Де знайти час на подорожі? Тут слід вміти правильно будувати розпорядок дня. Основним правилом для Андрія є наступне: працювати лише у робочий час. Адже вільний час від роботи можна провести з користю для майбутньої подорожі. Також Андрій каже, що не слід залишати життєві проблеми на час відпустки. Мовляв, ремонт чи похід до нотаріуса варто відкладати на будь-які інші дні. А ще мандрівник запевняє: потрібно менше часу проводити в соцмережах. Бо хвилини, проведені в телефоні, завжди йдуть в нікуди. 

“В день слід приділяти соцмережам не більше двох сеансів по 15-20 хвилин” - каже Андрій Бондаренко.

Якщо ж підсумувати і порахувати зекономлений час - виходить кілька вільних годин на добу. А це означає, що використати їх можна більш корисніше, ніж зазвичай.

“Один вечір у кафе - мінус один день в подорожі”

Для того, щоб подорожувати, необхідно  вести облік своїх доходів. Андрій каже, що сам цього дотримується і результат - “на лице”. Мова йде про шопінг і розваги.

  • Я не купую одяг на ринку, замовляю все тільки в інтернеті. Це набагато дешевше, ніж будь-де. Також при поході в супермаркет я завжди складаю список і  купую все по ньому. Бо в магазині завжди є спокуса придбати щось зайве - каже Андрій Бондаренко. 

Крім того, Андрій не відвідує заклади харчування. Він каже, що вже давно помітив, що “один вечір у кафе - це мінус один день в подорожі”. А ще слід обмежити себе у вживанні алкоголю і цигарок. Адже і на цьому можна зекономити. 

Ну і звісно, наголошує Андрій на власному бажанні. Мовляв, коли людина фокусується на тому, чого хоче - воно обов’язково відбувається. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up