Відпочинок на воді: що та за скільки пропонують в Хмельницькому (ФОТО, ВІДЕО)

Відпочинок на воді: що та за скільки пропонують в Хмельницькому (ФОТО, ВІДЕО)
  • У місті пропонують різні види активних розваг на воді.
  • Журналістка vsim.ua пройшла набережною Південного Бугу та парком Чекмана.

  • Дізналася що можна орендувати й скільки потрібно заплатити.  

  • Аби вам було зручніше порівняти ціни, ми склали інфографіку.

“Літо в Україні буде спекотне”, - заявив директор «Укргідрометцентру» Микола Кульбіда журналістам “Радіо Свобода”. За прогнозами температура повітря може сягати до +35-40 градусів. В таку спеку хочеться проводити час ближче до води. Тому ми для вас підготували перелік водних розваг із цінами, які є біля та на Південному Бузі. Як відпочити з дітьми та не лише - читайте в матеріалі.

Сапсерфінг 

Сапсерфінг, або серфінг з веслом у Хмельницькому є кілька років. Цього сезону троє хмельничан - спортсменів відкрили “Школу вітру”. Туди з липня можуть записатись усі охочі навчитись володіти веслом і керувати надувною дошкою. Більше для видання VSIM розповів Володимир Постнов. 

Відео дня

Техніка катання на сноуборді та серфінгу схожа. Основне - тримати баланс. І там, і там важливо, щоб вага була в центрі, тобто триматися посередині дошки. Важче це зробити на поворотах і стартах. Якщо зміститись у бік, то можна впасти у воду. 

- Дошки на яких написано “108”, “106” - вони ширші та стійкіші. Вужчі - червоні, (бувають ще вужчі), на них важче втримати баланс. Але вони великі й мають ходові якості, вони дуже швидко розвивають, тримають курсову стійкість. Але є нюанс, вони не люблять бокової хвилі. Якщо ми розвертаємось і вітер в правий чи лівий бік, то починає клинити і дуже швидко розвертати, - говорить інструктор.

На дошці можна стояти, сидіти та бути на колінах. Навчитись можуть і діти. Тренер каже, у них ще швидше виходить, бо менше бояться. Для них рекомендовано прийти не в вітряну погоду, аби не сильні хвилі були. Вік необмежений, але вони мають міцно стояти на ногах та дати опір, тобто пертися у весло. Можуть вийти у річку лише з батьками, або інструктором. Дорослим та дітям видають рятувальні жилети. 

Крім Володимира, проводить інструктаж Андрій Каланчук - майстер спорту з греблі на байдарках і каное. 

Володимир каже, аби навчитись головне мати бажання. Серед усіх хмельничан, які спробували себе у сапсерфінгу, тих, які не встали на дошку не було. Навчились усі, навіть ті, хто не вміє плавати. Вони беруть широкі стабільні дошки й виходять на воду. 

Сезон триває з травня до жовтня. “Школа вітру” на місці старого вагону на набережній. Його реставрувати почали в лютому. Наразі тривають завершальні ремонтні роботи. Та дошки орендувати можна вже. Година на воді - 150 - 175 гривень, залежить від дошки. Звичайні - 150 гривень, спортивні з гострими носами  - 175 гривень. Якщо ви вперше, то з інструктором ціна - 250 гривень. Працюють без вихідних з 9 до 21 години.

Не обов’язково одягати купальник, головне - зручний одяг. Його краще переодягнути, бо можете намочити. Не обов’язково від падіння у воду, можна і під час веслування.  

Водна куля  

Цей атракціон є у парку Чекмана. Розважитись можуть від 5 років, інших вікових обмежень немає. Вага до 100 кілограмів.

Двох у шар не пустять, адже це порушення техніки безпеки. 

У вихідні потрібно 50 гривень заплатити за 5 хвилин. У будні - 50 гривень за 7 хвилин. 

Катамаран 

Причал, де можна орендувати катамаран знаходиться на території парку Чекмана. 

Прокат двомісного на годину - 130 гривень, пів години - 100 гривень.

Прокат чотиримісного на годину - 200 гривень, пів години - 150 гривень.

Заборонено: брати дітей віком до 7 років, купатись, заходити в зону пляжу, причалювати на острів, користуватись дітям до 16 років без супроводу дорослих. 

Річковий катер 

Із 12 до 22 години можна пройти Південний Буг річковим судном. Аби він вийшов у рейс, потрібно набрати 10 пасажирів. Кожного дня о 17 годині є обов’язковий рейс. 

Поїздка триває близько години. Прямує катер навколо острова, попід міст вулиці Західно-Окружної до села Олешин, там розвертається. 

Квиток для дитини -  20 гривень. 

Для дорослого - 80 гривень.

Аби відсвяткувати на катері, наприклад, день народження за годину потрібно заплатити 1 000 гривень. Всього є 16 місць у каюті та 4 лавки на вулиці. 

Власник і капітан судна В’ячеслав Крикун також проводить екскурсії на воді. 

Човен “Дракон”

Екіпаж човна - 20 осіб. “Дракон” важить 300 кілограмів. Виходять на воду, коли є понад 10 осіб. Інструктор Вадим Хомич паралельно працює тренером відділення веслування на човні “Дракон” обласної ДЮСШ. Там зараз готуються до чемпіонату України. Вадим - майстер спорту з веслування на байдарках і каное.

З липня чоловік набиратиме групи віком від 12 до 23 років до свого веслувального клубу. 

Тренер каже, що веслування -  один з найважчих видів спорту. Він циклічний, гребти потрібно постійно. Основне навантаження йде на спину, а руки для того, аби тримати весло. Та залучені всі групи м’язів.

Прийти та записати на групові заняття, які розпочнуться в липні, можна вже. Залишити свої дані можна у касі на водній станції. 

Атракціон “Аквадром”

Цей атракціон для найменших охочих відпочити на воді. Та ці лебеді витримують до 100 кілограмів. 

 

За 5 хвилин потрібно заплатити 50 гривень. Стільки ж коштує квиток для дитини з дорослим, двох дітей чи дорослого.

Заборонено сідати понад 2 осіб

Атракціон знаходиться у парку Чекмана.


Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Марина Майлычко

    Цікава стаття з корисною інформацією
  • Ewgenia Grischenko

    Читайте сами
  • Роман Сибаль

    Видаліть свою сторінку з фб.
  • Роман Сибаль

    Читайте

keyboard_arrow_up