Дощі пройдуть від Заходу до Сходу: прогноз погоди на 28-29 вересня

Дощі пройдуть від Заходу до Сходу: прогноз погоди на 28-29 вересня
Фото ілюстративне
  • За прогнозами синоптиків, на вихідних в Україні буде хмарно і йтиме дощ.
  • Не оминуть рясні опади і Хмельниччину.
  • Детальний прогноз погоди на суботу та неділю, дізнавайтеся у матеріалі.

Погода на вихідних в Україні буде хмарною та дощовою. За прогнозами синоптиків стовпчик термометра коливатиметься від +9 до +19 градусів тепла. Зливи прокотяться по всій території, від Заходу до Сходу. Не оминуть вони і Хмельницький.

“28 вересня протягом усього дня у Хмельницькому буде триматися хмарна погода. Ввечері, можливо, пройде дощ. 29 вересня - з ранку до самого вечора у Хмельницькому небо буде вкрите хмарами. Уночі очікується дощ. Протягом усього дня, починаючи з ранку, опадів не передбачається”, - повідомляє sinoptik.ua.

За період метеоспостережень у Хмельницькому були зафіксовані такі температурні рекорди: 

Відео дня

28 вересня

Максимальна температура: 22.7° (1965)

Мінімальна температура: -1.8° (1977)

29 вересня

Максимальна температура:  24.9° (1975)

Мінімальна температура:  -4.8° (1977)

А ось Наталка Діденко на вихідних прогнозує потепління. Синоптик зазначає, що у суботу та неділю, очікується відчутне підвищення температури. Вдень 28 вересня до +15+20 градусів, 29 вересня до +18+24 градусів. У суботу опади найбільш ймовірні у західних областях. На решті території України переважатиме суха погода.

У неділю атмосферний фронт протягне дощі практично всіма областями, впродовж дня дощі пройдуть від Заходу до Сходу.

За даними Укргідрометцентру,  28 та 29 вересня, у Хмельницькому буде від +17 до +20.

Як повідомляє сайт Gismeteo, на вихідних, температура повітря у Хмельницькому буде коливатися від +9 до +19.

Що кажуть прикмети?

28 вересня

Цього дня вшановується пам'ять святого Микити, якого називали Микита Гусепроліт: "Гуси летять – зиму на хвості тягнуть". Якщо гусак лапу піднімає – до холоднечі, на одній нозі стоїть – до морозу, полощеться у воді – на тепло, дзьоб під крило ховає – до ранньої зими. Якщо гуси цього дня полетять, то на Покрову буде мороз, а ні – зима прийде пізніше.

 29 вересня

 Цього дня вшановується пам'ять святої Євфимії Всехвальної. Якщо у цей день на вулиці можна побачити багато павутини, а шпаки не поспішають відлітати – осінь буде сухою і "затяжною". Чим тепліше і сухіше буде на Євфимію, тим пізніше настане зима, а сильного холоду можна не боятися.

 Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Любов Сердунич

    Павутина може пролітати не лише "НА ВУЛИЦІ", а й будь-де: на полях, у садах, біля річок, на городах... Тому краще написати: "НАДВОРІ". Та й ЦЕ слово - зайве, бо й без нього зміст буде зрозуміло: павутина ж у приміщеннях не літає...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство власного чоловіка жителька Хмельниччини отримала вирок 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up