Град та грози: на Хмельниччині 7 серпня оголосили штормове попередження

Град та грози: на Хмельниччині 7 серпня оголосили штормове попередження

Синоптики прогнозують швали вітру та зниження температури. 

Спекотна суботня погода зміниться на прохолодну 7 серпня. В Українському гідрометцентрі в західних областях оголосили штормове попередження. Очікуються град, грози та шквали до 15-20 метрів за секунду. Прогнозують жовтий, І рівень небезпечності. Таку ж погоду слід очікувати мешканцям Вінниччини, Житомирщини, Київщини та Чернігівщини. 

Скрін з Українського гідрометцентру

Погіршення погодних умов пояснюють наближенням холодного атмосферного фронту. Вдень очікується до +20+25 градусів. 

Зі сторінки Наталки Діденко

— Атмосферний фронт організує  в західних та північних областях короткочасні дощі з грозами. Під час гроз може сильніше линути, випасти град, навіть рвонути шквал — все ж контрасти в зоні фронту від +17 до +33 градусів. При проходженні фронту гримітиме — не лякайтеся, — пояснює Наталка Діденко.

Відео дня

Вдень у Хмельницькому прогнозують до 24 градусів тепла, град та грози:

Скрін з Українського гідрометцентру
З сайту sinoptik.ua

Вночі очікується до +15+17 градусів. Загалом температура повітря по Україні 7 серпня виглядатиме так:

Згідно Українського гідрометцентру

Стрибатиме атмосферний тиск — може боліти голова, гіпертонікам уважніше до артеріального тиску, ймовірні судинні загострення. Вважайте на себе і найближчих, — попереджає Діденко.

Зі сторінки Наталії Діденко

До слова, за народним прогнозом 7 серпня відзначається Успіння (кончина) правовірної Ганни, матері Пресвятої Богородиці. Наші предки помітили, яка погода на Ганну до обіду, така зима до грудня; яка погода після обіду, така зима після грудня. Спостерігали у цей день за лелеками: якщо за неділю перед Спасом (14 серпня) лелеки почнуть готуватись до відльоту, то зима настане рано і буде морозною, а весна теплою.

Нагадаємо, у серпні 2022 року очікуються магнітні бурі, які будуть істотно відчутні в Україні та світі. Одна з магнітних бур буде досить потужною, тож матиме вплив на самопочуття метеочутливих людей. Бурі варто очікувати впродовж всього місяця. Триватимуть ці магнітні коливання недовго. Коли саме їх очікувати та як берегтися читайте у матеріалі Магнітні бурі у серпні 2022. Як вберегти себе

Читайте також: 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Olga Zugan

    Нам уже хватає іцього що є, більше нічого нетреба
  • ЧитачЧитачів

    Ще нам тільки грози не вистачає. І так скрін з Українського гідрометцентру чимось нагадує карту повітряних тривог у західних областях.

keyboard_arrow_up