На Хмельниччині оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки: прогноз погоди

На Хмельниччині оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки: прогноз погоди
Фото ілюстративне
  • Цей стан оголосили в 17 областях країни на 3 доби.

  • Розповідаємо якою буде погода 25 травня

Мінлива погода цьогоріч показує свій характер. На найближчі дні в одній частині країни оголосили штормове попередження, в іншій — підвищений рівень пожежної небезпеки. Про це інформують в Укргідрометцентрі. 

Де пожежна небезпека

Так, на 24-27 травня в Україні, крім Закарпаття, Прикарпаття, Луганської, Донецької, Дніпропетровської (26-27 травня і Одеської) областей та Криму, переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Всього 17 областей включно з Хмельниччиною. 

Скрін з Укргідрометцентру

Де штормове попередження

Натомість 24 травня вдень у південних, східних, Дніпропетровській та Закарпатській областях грози. Синоптики оголосили І рівень небезпечності, жовтий. 

Відео дня

Така ж ситуація чекає й 25 травня на Лівобережжі, у південній частині, Карпатах та на Закарпатті — грози. Теж І рівень небезпеки, жовтий. Але в Хмельницькій області буде сухо. 

Скрін з Укргідрометцентру

Прогноз погоди на 25 травня

Синоптик Наталка Діденко пише, що четвер в Україні матиме над собою нестійку атмосферу. Практично повсюди — місцями короткочасні дощі та грози.

Менша ймовірність опадів завтра - Волинь, Рівненщина, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька, Житомирська, Чернігівська, Київська області. 

Температура повітря в більшості областей - без особливих змін, протягом дня 25-го травня очікуватиметься +20+26 градусів.

Карта зі сторінки Діденко

В Укргідрометцентрі повідомляють, що на Лівобережжі, півдні країни, в Карпатах та на Закарпатті 25 травня будуть короткочасні дощі, грози. На решті території вночі без опадів, вдень місцями невеликий короткочасний дощ.

Вітер північний, північно-західний, 5-10 метрів за секунду. Температура вночі буде 11-16°, у західних областях 8-13°, вдень 21-26°. У Карпатах вночі 5-10° тепла, вдень 13-18°.

Карта Укргідрометцентру

Подобовий прогноз погоди на тиждень читайте в окремому матеріалі. Нагадаємо, у травні очікуються магнітні бурі сильної та середньої потужності. Вони триватимуть періодами від 11 до 28 травня. В які дати будуть магнітні бурі та як вберегти своє здоров’я читайте за посиланням.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up