Наслідки негоди у Хмельницькому: латають асфальт, відкачують воду та рахують збитки (ФОТО)

Наслідки негоди у Хмельницькому: латають асфальт, відкачують воду та рахують збитки (ФОТО)
  • Вчора Хмельницький топило не на жарт.

  • Потоки води позносили бруківку, залили магазини та повалили дерева.

  • Як місто пережило негоду?

Вчора, 4 серпня, Хмельницький сколихнула масштабна злива. За лічені хвилини бурхливі потоки перетворили дороги у річки, стоянки у озера, затопили магазини та житлові будинки. Деякі мікрорайони ще й добряче засипало градом.

Від завданої шкоди хмельничани оговтуються й досі. Якщо для когось потоп став приводом вкотре дорікнути міській владі за неефективну систему водовідведення, то деякі містяни після зливи рахують збитки.

Як місто пережило негоду, дивіться у фоторепортажі.

Відео дня

На парковці біля овочевого ринку вчора утворилося ціле озеро. Вода прибувала, та до сьогодні її встигли відкачати. Зараз парковка виглядає як зазвичай. Та й ринок загалом не постраждав - довкола сухі доріжки, біля продуктових яток продавці порозкладали товар. Не постраждали навіть підвальні приміщення.

А от власникам меблевого магазину, що поряд з ринком, не пощастило. Вони воду з приміщення відкачують досі. Магазин теж розташований у підвалі й вчора в ньому була калюжа глибиною 70 сантиметрів. До ранку більшу частину вдалося відкачати.

У магазині постраждав увесь товар, тепер він підлягає лише реставрації. Та й після цього його навряд чи хто купуватиме. Продавець сказав, що ця злива коштувала їм сотні тисяч гривень.

На фото рівень води, що залишилася, можна побачити на дверях.

На перехресті вулиць Грушевського та Героїв Майдану змило асфальт через те, що каналізація не впоралася з притоком води.

Сьогодні, 5 серпня, тут призупинили рух, пригнали трактор й працюють комунальники. Вони знімають зруйноване покриття й стелитимуть нове. Кажуть, що завершать роботи до обіду.

Негода наробила чимало лиха й на приватних територіях. Поблизу ринку “Ранкового” на подвір'ї одного з будинків досі стоїть величезна калюжа. Очевидці кажуть, що вчора рятувальники викачували воду звідти до 10 години вечора.

Асфальтове покриття на парковці біля ринку зустрічі з негодою теж не пережило. Бурхливими потоками повимивало вибоїни, в яких досі стоять калюжі.

Паркувальник розповів, що вчора тут води було стільки, що залило один з автомобілів. Необачний власник залишив його тут, коли приїхав на роботу.

Поблизу перехрестя вулиць Свободи та Зарічанської розмило тротуарну плитку.

 

На вулиці Свободи повалило дерево.

Неподалік Головного управління Нацполіції наслідки затоплення можна спостерігати досі. З проїжджої смуги вода не потрапляє в каналізацію. Очевидно, що тут проблеми з водовідведенням, бо на решті частини дороги калюж майже немає.

Проскурівська внаслідок негоди сильно не постраждала. Про вчорашній дощ тут нагадує тільки волога бруківка. Щоправда, на одному з перехресть не працюють світлофори, тож перехожі по кілька секунд з нерозумінням затримуються перед зеброю.

А на майдані Незалежності хтось залишив неоднозначний натяк. “Та нам нормально” написали білою фарбою просто навпроти Будинку рад. Щоправда, незрозуміло, чому напис не зробили біля міської ради.

У найближчі два дні погода хмельничанам розслабитися не дасть. За прогнозами Укргідрометцентру, 5 та 6 серпня на Хмельниччині очікують дощі з грозою.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Валерий Олександрович

    Ничего не было сказано за ул. Шевченка, автовокзал, там тоже речка была большая !!!
  • Головко Людмила

    А в Рівному за 3 млн
  • Саша Санёк

    👎
  • Саша Санёк

    Ця дурь мені теж не зрозуміла. Краще видалити підписку.

keyboard_arrow_up