Потепління, дощ та сніг: прогноз погоди на тиждень із 20 по 26 лютого

Потепління, дощ та сніг: прогноз погоди на тиждень із 20 по 26 лютого
Фото РБК-Україна
  • Синоптики кажуть цього тижня погода показуватиме, що наближається весна. 

  • Дізнавайтесь подобовий прогноз погоди на наступний тиждень.

Останній тиждень лютого розпочнеться невеликими морозами вночі та плюсовою температурою повітря вдень. Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко. 

Згідно її прогнозу в понеділок очікується десь +2+5 градусів тепла, на заході та півдні +4+8, на сході -1+3 градуси. Вітер завтра буде північно-західний та західний. 

Вночі та вранці очікується дощ та мокрий сніг на сході та південному сході країни. Вночі та вранці переважно дощ — у південній частині. Ввечері у понеділок очікується мокрий сніг в західних областях, Житомирщині, Вінниччині та Київщині. Впродовж дня суттєві опади в більшості областей малоймовірні. 

Відео дня

— Найближчий тиждень делікатно натякатиме зимі, що пора збирати валізи. Опади чергуватимуться із перспективним сонцем, вітер майже весь час ганятиметься за хмарами, буде рвучким, до сильного, вночі градуси намагатимуться пірнути вниз (особливо 23 та 28 лютого), проте все ж вдень перемагатимуть, хай і скромні, але "плюси", — додає Діденко.

За попередніми прогнозами, березень розпочнеться в Україні потеплінням, особливо у південній частині, центральних та східних областях.

Якою буде погода впродовж тижня у Хмельницькому?

В понеділок, 20 лютого, температура повітря коливатиметься від -2 вночі до +3 вдень. Вже вранці небо затягнеться хмарами, які так і не зникатимуть до кінця дня. Вранці очікується дрібний сніг, після обіду — дрібний дощ зі снігом, ближче до вечора — сніг.

У вівторок, 21 лютого, ввечері на небі можливі прояснення, але протягом дня погода буде похмурою. Нічний дощ вранці йтиме слабше. Удень він може посилитися, але до вечора повинен закінчитися. Температура повітря прогріється до +4 вночі до +7 вдень.

В середу, 22 лютого, протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Вночі та вранці опадів не очікується. Удень йтиме дрібний дощ зі снігом, проте ближче до вечора він закінчиться. Температура повітря прогріється до 0 вночі до +3 вдень.

У четвер, 23 лютого, вранці хмари зникнуть та протягом усього дня буде стояти ясна погода. Без опадів. Температура -5 вночі та +1 вдень. 

В п’ятницю, 24 лютого, ранок буде похмурим та хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. Майже весь день мине без опадів, тільки ближче до вечора може розпочатися дрібний дощ. Температура повітря: -2 вночі та +4 вдень. 

На вихідні, 25-26 лютого, стовпчики термометра опустяться до +1 вночі та +9 вдень. У суботу протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Без опадів. У неділю хмарна погода протримається увесь день. Вранці піде дрібний дощ, який до полудня повинен закінчитися. У другій половині дня опадів не очікується.

*за даними сайту sinoptik.ua. 

Раніше ми розповідали якою буде погода в лютому. Синоптики зробили перші прогнози того, що готує для жителів області останній місяць зими. Ми зібрали прогнози народних синоптиків та погодних інформерів. Детальний прогноз на місяць читайте в матеріалі Морози чи потепління: прогноз погоди на лютий по Хмельниччині

Нагадаємо, що в лютому буде 4 короткочасні магнітні бурі. Причина цього явища – обурення магнітного поля Землі, коли планета виявляється під ударом сонячного вітру. Магнітні бурі будуть слабкої, сильної та середньої потужності. Це може призвести до погіршення самопочуття. Коли відбудуться магнітні бурі читайте в матеріалі Магнітні бурі у лютому 2023: коли їх чекати та як вберегти здоров’я

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ольга Рыбакова

    Не хочу ні дощу, ні снігу. Набридло грязюку месити.

keyboard_arrow_up