Тепло та дощ. Якою буде погода в листопаді на Хмельниччині

Тепло та дощ. Якою буде погода в листопаді на Хмельниччині
  • Синоптики розповідають, що листопад буде дуже теплим, але із великою кількістю опадів.

Листопад — останній місяць осені. Цьогоріч вона аномально тепла, але осінь вже відчувається в повітрі. Синоптики кажуть, що листопад буде теплий з невеликою кількістю опадів. Ми дібрали прогнози кількох синоптиків та Укргідрометцентру. 

Прогноз від Кібальчича

У листопаді буде тепло та волого. Очікують опади у вигляді дощу, мряки та подекуди мокрого снігу. А от мороз чи сніг малоймовірні. Такий прогноз дає синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog. За його словами, цього року снігу у листопаді чекати не варто.

— В Україні перша декада листопада очікується аномально теплою внаслідок переважання південно-західних і південних вітрів. В окремі дні є можливість встановлення рекордів максимальної температури повітря, — повідомив синоптик.

Відео дня

Опадів із 1 по 10 листопада буде багато. Це пов’язане із активною циклонічною діяльністю. Тож у західних та північних областях може випасти місцями місячна норма. 

У другій декаді місяця середня температура повітря залишиться високою. Дощ йтиме у більшості областей, а от сніг можна очікувати хіба що в Карпатах. 

Після 20 листопада температура повітря також буде вищою за норму. З опадів місцями — дощ та мряка, місцями з мокрим снігом.

Прогноз від Укргідрометцентру

За прогнозом фахівців Укргідрометцентру, у листопаді 2023 року середня місячна температура передбачається +2+7 тепла, що близько до норми. 

Місячна кількість опадів очікується 34-65 мм, в горах Криму та місцями в Карпатах до 100 мм, що в межах норми, лише у північно-східних областях - 28-32 мм, що дещо менше за норму.

Прогноз від Наталії Птухи

— Мабуть, не буде вже таких температурних рекордів, як, наприклад, були в нас у вересні. Там взагалі були суцільні рекорди. У жовтні також були доволі високі значення температури, дещо вищі за норму… Втім, на першу декаду листопада ми не очікуємо сильного похолодання, – зазначила синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха.

Вона зазначила, що опадів у листопаді буде трохи більше, ніж у вересні та жовтні. Але дуже потужні циклони, затяжні, які б декілька днів стояли на території України, у першій декаді листопада поки не очікують.

Прогноз від Wisemeteo

За даними сервісу, листопад поступово зміниться зимою. Він буде не рясним на опади. Для заключного місяця сезону буде не характерна мінливість погоди. Часом температура коливатиметься від -1 до +13. 

При цьому середня температура місяця складатиме +6, далі поступово знижуючись до кінця календарного місяця і поки що не поступаючись місцем новому сезону.

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Елена Савицкая

    Кому вірити???

keyboard_arrow_up